|
|||||||||
|
|
||||||||
11.03 - 00:05
12 правил правильного харчування| Питание
![]() В умовах сучасного способу життя, звичок, щеплених цивілізацією, і під впливом масованої рекламної атаки непридатних в їжу і шкідливих для здоров’я продуктів харчування» говорити про природному харчуванні не доводитися. природні функції організму, захищають здоров’я людини і дозволяють його зміцнити. Харчування — не самоціль, а засіб досягнення мети. Усвідомлюючи Вищий Сенс життя і своє призначення, потрібно вживати в їжу тільки корисні продукти, що сприяють придбанню необхідних фізичних і психічних якостей для ефективних дій на Шляху досягнення Вищої Мети. Апетит — це бажання з’їсти що-небудь смачненьке. А голод — це, з одного боку, готовність їсти будь-яку їжу (як, наприклад, після тривалої прогулянки на природі або після напруженої фізичної праці) і, з іншого боку, точне знання, яка саме їжа в даний момент потрібно організму (калорійна або вітамінна, солодка або солона, рідка або тверда, звичайна або незвичайна — крейда або сіль, наприклад, тощо). заклопотаність або апетит можуть бути також пов’язані з несвідомим прагненням «відключитися» від стресових впливів, відволікаючись на смакові відчуття. Подібним чином можуть виникати і інші бажання, не обґрунтовані реальними потребами організму, наприклад прагнення до сексу та ін. Зазвичай це пов’язано з психічними перевантаженнями сучасного способу життя. винятком з цього правила природи. і дозволяють жити з збереженням природних мотивацій організму, досягаючи повноцінного голоду. Харчування по почуттю голоду в короткий термін усуває зайву вагу, сприяє очищенню від шлаків і повертає прадавнє природне здоров’я. При цьому живлення відбувається тільки з дійсної потреби. шлунок до половини, слід залишити одну чверть його обсягу для води і одну чверть — для вільного руху в ньому перетравлюваної їжі і розширюються газів. запасу в організмі. У випадках переїдання або харчування важкоперетравлювальної їжею часто виникає ситуація, коли кількість одержуваної з порції їжі енергії можна порівняти з кількістю енергії, що витрачається організмом на її перетравлення. Зазвичай в таких випадках людина після їжі стає сонним, ледачим і ще довго після їжі відчуває занепад сил. Крім того, переїдання є «ударної» навантаженням для органів травлення і призводить до їх захворювань. збереження ресурсів природи, обмежуючи її надмірне використання і дозволяючи їй відновлюватися. Організм людини значною мірою складається з води. І від її кількості та якості залежить обмін речовин. Керуючи питним режимом, можна чинити істотний вплив на внутрішні ритми і стан організму. менше. Насправді товстіють не від води, а від того що приймають з їжею занадто велику кількість солі, яка утримує в організмі воду. навпаки — розквітають, коли їм достатня води. Людина, звичайно ж, не рослина, але його обмін речовин точно так само залежить від необхідної кількості води в організмі. — кількості спожитої їжі і витрачаються на активну фізичну і психічну діяльність калорій. 2-3 літри влітку. індивідуального способу життя і обставин можна провокувати його швидке виникнення або, навпаки, пізніший прихід. можливості не буде, а почуття голоду до цього часу навряд чи настане, то можна стимулювати його поява, випиваючи по півсклянки води кожні 15-20 хвилин. Тоді голод з’явиться швидше. взагалі не слід. Або ж можна випити трохи завара трав. Це притуплює відчуття голоду до появи можливості поїсти. А після їжі, випиваючи воду або завар трав і промиваючи рот і стравохід, слід обмежувати її кількість, щоб уникнути розведення шлункового соку і погіршення травлення. В процесі травлення взаємодія їжі зі слиною має важливе значення. Слина — це активна біохімічне речовина, абсолютно необхідне для повноцінного переварювання їжі. пережовувати до стану рідкої суміші зі слиною, без решти шматочків їжі. а спочатку робити «дегустаційні» руху мовою і щелепою, змішуючи їжу зі слиною. Лише після цього можна її ковтати. нормальному травленню. Жити потрібно, зберігаючи спокій. І коли їси — не потрібно поспішати або прагнути з’їсти побільше, навіть якщо їж делікатес. отримати максимум смакових відчуттів з мінімуму їжі. і, з іншого боку, насичуватися третьою частиною звичної кількості їжі. ротової порожнини, зубів та ін., а не від відчуття повноти шлунку. Така техніка дозволяє уникнути переїдання, зашлакованості і ожиріння. Те, що робиться без відволікання уваги, виконується набагато більш якісно, ніж тій, що супроводжується «паралельної» діяльністю. мозку не отримують достатня інформаційних сигналів про якості і кількості споживаної їжі. переїдання з усіма витікаючими наслідками. вона, отримуючи радість і максимум позитивних емоцій. Прийом їжі — це неподільний ритуал, молитва Вищому Ідеалу. Не потрібно їсти менше ніж за 4 години перед сном. А краще — за 7 годин перед сном. Багатьом це здасться дивним. Але для такої пропозиції є ряд серйозних підстав. не спить і рухається. складової сприяє легкому рухові їжі в кишечнику. гравітаційна складова, спрямована перпендикулярно по відношенню до тіла людини, що лежить не допомагає руху їжі в кишечнику, що призводить до її застою і бродінню, зашлаковыванию організму, утворення на стінках кишечника калових каменів, збільшення обсягу кишечника і живота, погіршення перистальтики кишечника, розвитку захворювань органів травлення, поганого сну і недостатнього відновлення за ніч. А вранці — до важкого пробудження, набряклості, неприємного запаху з рота і інших ускладнень. перетравлення тих або інших продуктів харчування. Вуглеводна їжа (овочі, фрукти, злаки і т. д.) повністю перетравлюється і проходити через кишечник приблизно за 4 години. А білкова їжа ( м’ясо, бобові, горіхи і т. д.) — за 7 годин. зміцнення здоров’я і збільшення тривалості життя найкращим є харчування один раз на день — вдень. захочеться їсти вранці відразу після сну. але вона і близько не схожий на голод, який по-справжньому набірає чінності не раніше ніж через 4 години після сну, а то й пізніше. Таке почуття голоду рідко з’єднання являється до сну. реакцією на стреси в сучасних умовах життя. Насильство по відношенню до себе так само згубно, як і по відношенню до інших. продукти, то краще це робити плавно і поступово, щоб обмін речовин встиг перебудуватися і зменшилася «тиск» звичок. (насильства). Такий підхід спрямований на боротьбу з наслідком, а не з причиною. «атрибути» звички, живляться енергією уваги і посилюються. якій поставили дамбу, а її джерело не висох). кількості, значно більшому, ніж якщо б чоловік продовжував його їсти, як звичайно. до яких сформована звичка (або пристрасть), то його треба спокійно, м яко и ненав’язливо відволікати від цих блоків і переключити на щось інше, без залишку спогадів. висихає). те, що ця їжа — не для вас і вона взагалі не їстівна, як солома або земля. Такі зміни у свідомості вимагають деякого часу й активного самовиховання, але це вірний шлях до успіху. Для збереження здоров’я необхідно підтримувати не тільки зовнішню, але і внутрішню чистоту, що значною мірою залежить від якості їжі і води, а також від процесів природного і спеціального очищення організму. повітря в двигуні. картера двигуна, а його потужність визначається якістю бензину. регулярної профілактичної чищенні, багатьом чомусь зрозуміти дуже важко. які з природних критеріями не є їжею взагалі, і т. д. нерозумно). економічний і сам бореться за себе. Він має механізми самоочищення і самовідновлення. І якщо йому хоча б не заважати, то міняти деталі не доведеться багато років. А якщо йому трішечки допомагати, то він буде служити вірою і правдою» до глибокої старості. відповіді на всі питання з приводу спеціальних методів очищення організму. здійснювати щотижня повне голодування від 24 до 48 годин. контролювати стан психіки, тобто бути спокійним. З метою кращого очищення і нормалізації обміну речовин голодування можна супроводжувати питтям води або заварів трав. речовин уже порушений, то виправити це можна тривалим голодуванням — від 3 до 50 днів. Але це можна робити тільки після попередньої детальної теоретичної підготовки та під керівництвом фахівців. продуктів харчування, але й про чистоту способів добування їжі. Від цього залежить чистота «тонких» причинно-наслідкових планів людського буття. Організм формується з тих елементів, які до нього надходять. І він набуває якості цих елементів. їжею»), — про всіх цих чіпсах, гамбургерах, консервованих сосисках, майонезах і т. п. «престижні» продукти. Адже при цьому харчується не організм, а самоутверждающееся почуття власної винятковості. Користі для організму від таких продуктів, як правило, ніякої, частіше — одна шкода. виглядати красивим і завжди добре себе почувати. свідомість і причинно-наслідкові зв’язки (Частку). Це факт, перевірений століттями і практичним досвідом багатьох натуралістів. Переварювання різних продуктів відбувається за рахунок різних біохімічних реакцій: кислотних або лужних. утворення непотрібних солей, що істотно ускладнює процес травлення. їжі. таблиця сумісності продуктів, складена Андрієм Сідерським на підставі робіт Венцеслава Евтимова, болгарської, та інших літературних джерел. редька, помідори, огірки і т. п. і правила, але ніколи не слід забувати орієнтуватися насамперед на хороше самопочуття і керуватися інтуїтивним чуттям здорового глузду uagolos.com Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Daily Shower: A Habit That Can Harm Your SkinIn today’s world, daily showering has become an integral part of personal hygiene for millions of people Tägliches Duschen: Eine Angewohnheit, die Ihrer Hautgesundheit schaden kannIn der modernen Welt ist das tägliche Duschen für Millionen von Menschen zu einem festen Bestandteil der Körperhygiene geworden Щоденний душ: звичка, яка може зашкодити здоров’ю шкіриУ сучасному світі щоденне прийняття душу стало невід’ємною частиною особистої гігієни для мільйонів людей Wachteleier oder Hühnereier: Was ist der Unterschied und welches sollten Sie für Ihre Gesundheit wählenEier sind ein universelles Produkt, das in der Ernährung der Menschen auf der ganzen Welt aktiv verwendet wird Quail or chicken eggs: what is the difference and what to choose for healthEggs are a universal product that is actively used in the diet of people around the world |
|||||||||
|