27.08 - 10:41

Коли краще здійснювати вакцинацію?


 

 

Новонароджені діти захищені від більшості інфекційних захворювань материнськими антитілами, які вони одержують через кров (через пуповину) у внутрішньоутробному періоді.

 

За умови грудного вигодовування захисні антитіла продовжують надходити до дитини з молоком матері. Але поступово, поки малюк зростає, такого материнського захисту стає недостатньо, оскільки організм дитини постійно стикається з різними інфекційними агентами (вірусами і бактеріями), що постійно присутні в навколишньому світі.

 

Враховуючи небезпеку інфекційних захворювань для життя і здоров'я, таких як туберкульоз, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гепатит, гемофільна інфекція, кір, краснуха, паротит необхідно захистити дитину від цих інфекцій та згідно із затвердженим Міністерством охорони здоров’я України календарем щеплень провести профілактичні щеплення (вакцинацію).

 

Безпека вакцинації залежить від дотримання основних правил. Перш за все, вакцинацію слід робити тільки здоровій дитині, тому необхідно пройти ретельний огляд у педіатра: вимірювання температури тіла безпосередньо перед вакцинацією, виключення протипоказань (в т. ч. дитячим неврологом), а в деяких випадках – проведення загального аналізу крові.

 

 

 

 

До 6 місяців дитина, як правило, знаходиться на грудному вигодовуванні і має одержати 3 дози вакцини (у 3, 4 і 5 місяців), після чого педіатр рекомендуватиме вводити перший прикорм (фруктові та овочеві пюре).

 

Введення прикорму часто супроводжується алергічними реакціями, тому краще нові для малюка продукти вводити після вакцинації.

 

Крім того, відкладаючи початок вакцинації (після 6 місяців або після 1 року), у подальшому буде складніше знайти такий проміжок часу, щоб дитина була готова до вакцинації, оскільки в цей період відбувається прорізування зубів, імунітет дитини ослаблений і можливі різні ускладнення.

Источник: Dytyna.info

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua