20.02 - 08:13

Шкідливість повної відмови від солі: що говорять експерти


 

Шкідливість повної відмови від солі: що говорять експерти

Повна відмова від солі є однією з тенденцій у сучасному харчуванні, адже багато людей переконані, що зменшення споживання солі є корисним для здоров'я. Однак, за даними досліджень, недостатнє споживання солі також може мати негативний вплив на організм.

Солі необхідні для правильної роботи нервової системи та м'язів, а також для збереження рівноваги рідини в організмі. Недостатнє споживання солі може призвести до різних проблем, включаючи зниження артеріального тиску, що може викликати головний біль та запаморочення.

З іншого боку, надмірне споживання солі також шкідливе для здоров'я, оскільки може призвести до підвищення артеріального тиску, що, в свою чергу, може призвести до серцево-судинних захворювань. Тому важливо дотримуватися рекомендацій з щодо споживання солі, які встановлені Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Загалом, експерти підкреслюють, що здорове харчування полягає в збалансованому споживанні солі, униканні надмірного або недостатнього споживання. Для багатьох людей важливо слідкувати за кількістю споживаної солі, особливо тим, хто страждає на гіпертонію чи інші серцево-судинні захворювання.

Таким чином, варто пам'ятати, що сіль є важливим компонентом нашого харчування, і важливо дотримуватися збалансованого підходу до її споживання. Експерти радять уникати як повного відмову від солі, так і її надмірного споживання, дотримуючись рекомендацій здорового харчування та раціонування кількості споживаної солі.

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua