01.09 - 16:14

П’ять побічних ефектів від винограду: запам’ятайте, щоб зберегти здоров’я


 

Виноград смачний та надзвичайно корисний. Згідно зі статистикою, він посідає провідні позиції у списку найпопулярніших фруктів на планеті. Однак ароматні ягоди мають чимало противників, до доводів яких теж варто прислухатися.

Суперечки про виноград, його користь та шкоду, йдуть давно. Ягода, що з’явилася на світ майже дев’ять тисячоліть тому, за час існування зуміла обрости прихильниками та опонентами. Однак сьогодні ми поговоримо не лише про плюси винограду.

Згідно з недавніми дослідженнями вчених з Університету Західної Нової Англії, він може покращити якість життя і навіть продовжити його на кілька років. Колеги з Массачусетського університету продовжили тему, позначивши п’ять властивостей винограду, які назвали «побічними ефектами»:

Виноград позитивно впливає на мозок
Ягоди покращують пам’ять та концентрацію уваги. Антиоксиданти та їх сполуки, присутні у плодах винограду, допомагають мінімізувати окисний стрес у мозку, захищаючи його від зниження когнітивних здібностей та вікової втрати пам’яті. Про це заявила Даніель Макевій, докторка медичних наук із Strong Home Gym.

На думку вченої, виноград збільшує приплив крові до мозку, покращуючи повсякденну концентрацію уваги. Ресвератрол, специфічний антиоксидант, що міститься в основному у виноградній шкірці, допомагає знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Він зменшує запалення в мозку, а також позбавляє бета-амілоїдного пептиду, який, накопичуючись, збільшує ризик прогресування цього захворювання.

Зменшує запалення в організмі
Антиоксиданти, такі як вітамін C, вітамін K, поліфеноли, катехіни та антоціани допомагають зменшити хронічні запальні процеси. Зокрема ті, що ведуть до раку, хвороб серця, астми, діабету 2 типу та ревматоїдного артриту.

newsyou.info

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua