15.10 - 08:36

Що відбудеться з тілом, якщо їсти банани щодня


 

Банани – один з найулюбленіших фруктів серед дорослих і дітей. Їх вирощують у 107 країнах. Це четвертий за продажем продукт на планеті. Тож потрібно знати більше про склад і живильні властивості бананів. Чи можна їх їсти щодня, та чому вони такі корисні – розбирався cosmo.com.ua.

1. Феноменальна витривалість. Протягом десятиліть спортсмени та їх тренери вірили, що саме вуглеводи допомагають отримати заряд енергії і витримувати високе фізичне навантаження. Найкраще серед вуглеводів засвоюється цукор, тож його додають до спортивних напоїв. Але вчені Аппалачського державного університету в Каннаполісі задумалися, чи можна замінити шкідливий цукор більш корисною альтернативою. Провівши експеримент, вони помітили, що велосипедисти почуваються набагато краще, коли з’їдають по половинці банану кожні 30 хв. після тренування.

2. Джерело гарного настрою. Так, улюблений жовтий плід впливає на наше відчуття щастя. Адже банани містять амінокислоти триптофану, яку наше тіло перетворює у серотонін – гормон, який покращує настрій. 

3. Підтримка кров’яного тиску. Багато хто досі вірить, що за пониження кров’яного тиску відповідає виключно натрій. Насправді потрібно зберігати баланс натрію та калію. За дослідженнями науковців, менше 2% дорослих отримують рекомендовану дозу калію щодня. Зауважмо, що в середньому один банан містить близько 450 мг калію. А це вже майже та доза, яку тобі варто отримувати протягом дня.

4. Нормалізація роботи ШКТ. Для людей із розладами травлення досі є популярною дієта на основі бананів, рису, тостів та яблучного пюре. Адже банани легко засвоюються, а також заміняють у нашому організмі життєво важливі електроліти, які втрачаються під час харчового отруєння. До того ж клітковина, яка входить до складу бананів, сприяє збалансованій роботі кишківника. 

cosmo.com.ua 
Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua