07.05 - 13:02

Найпоживніший болгарський перець: як колір впливає на користь овочу


 

Найпоживніший болгарський перець: як колір впливає на користь овочу

Болгарський перець — один з найпопулярніших овочів у світі. Його цінують не лише за яскраві кольори й приємний смак, а й за високий вміст вітамінів та антиоксидантів. Проте не всі перці однаково корисні: харчова цінність значно змінюється залежно від кольору. Який же перець найкраще обрати, щоб отримати максимум користі?

Зелений болгарський перець — це найменш стиглий варіант. Його часто вживають у салатах або для смаження. Однак, у порівнянні з більш стиглими кольорами, він містить менше поживних речовин. Зелений перець має нижчий рівень вітаміну C та інших антиоксидантів, а також гіркуватий смак, який не кожному до вподоби.

Жовтий і помаранчевий перець — це проміжний етап стиглості між зеленим і червоним. Вони солодші за зелений та містять більше вітаміну C. Особливо помаранчевий варіант багатий на каротиноїди — природні антиоксиданти, що зміцнюють імунну систему та захищають клітини від ушкоджень.

Червоний болгарський перець — найстигліший і найпоживніший. Він має в чотири рази більше вітаміну C, ніж зелений перець. Усього одна чашка нарізаного червоного перцю забезпечує понад 150% добової норми вітаміну C. Крім того, червоний перець містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін A — ключовий елемент для здоров’я зору та шкіри.

Додатково, червоний перець багатий на лікопен — потужний антиоксидант, що допомагає зменшити ризик розвитку деяких видів раку. Саме цей овоч часто рекомендують додавати до раціону людям, які слідкують за здоров’ям серця або мають підвищену потребу у вітамінах та мінералах.

Отже, хоча кожен колір болгарського перцю має свої переваги, червоний беззаперечно лідирує за поживною цінністю. Він не лише смачний і соковитий, але й справжнє джерело вітамінів. Якщо ви хочете зробити свій раціон максимально корисним — обирайте червоний перець як основний овоч у стравах.

Ключевые слова:
Читайте также:

Zielona herbata jako eliksir długowieczności: codzienne spożywanie napoju zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci

Naukowcy po przeprowadzeniu szeroko zakrojonego badania doszli do wniosku, że codzienne picie zielonej herbaty może znacznie zmniejszyć ryzyko przedwczesnej śmierci
Подробнее »»

Grüner Tee als Elixier der Langlebigkeit: Der tägliche Konsum des Getränks verringert das Risiko eines vorzeitigen Todes

Der tägliche Genuss von grünem Tee kann das Risiko eines vorzeitigen Todes deutlich senken, so das Fazit von Wissenschaftlern nach einer groß angelegten Studie
Подробнее »»

Green tea as an elixir of longevity: daily consumption of the drink reduces the risk of premature death

Drinking green tea every day can significantly reduce the risk of premature death - this is the conclusion of scientists who conducted a large-scale study
Подробнее »»

Зелений чай як еліксир довголіття: щоденне вживання напою знижує ризик передчасної смерті

Уживання зеленого чаю щодня може значно знизити ризик передчасної смерті — до такого висновку дійшли науковці, провівши масштабне дослідження
Подробнее »»

The most nutritious bell pepper: how color affects the benefits of the vegetable

Bello peppers are one of the most popular vegetables in the world
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua