14.05 - 13:40

Корисні харчові звички для боротьби з запором


 

Корисні харчові звички для боротьби з запором

Запор - це поширена проблема, з якою зіштовхуються багато людей у світі. На щастя, існують деякі харчові звички, які можуть допомогти уникнути цього дискомфорту.

По-перше, важливо забезпечити свою дієту високовмістними волокнами. Овочі, фрукти, цільні злаки та насіння - це відмінні джерела волокон, які сприяють нормальній роботі кишечнику та запобігають запору.

Підтримка гідратації організму також є ключовою у запобіганні запору. Пити достатню кількість води щодня допомагає зберігати м'якими кишечні вміст та полегшує їх пересування через кишечник.

Зменшення споживання продуктів, що можуть спричинити запор, також може бути корисним. Це включає у себе продукти з великим вмістом жирів, солодкі та газовані напої, а також продукти з великою кількістю цукру.

Необхідно пам'ятати про регулярну фізичну активність. Вправи сприяють покращенню перистальтики кишечника, що полегшує процеси травлення та запобігає запору.

Додавання пробіотиків до дієти також може бути корисним кроком у попередженні запору. Пробіотики сприяють росту корисних бактерій у кишечнику, що сприяє здоров'ю кишечника та легшому перетравленню їжі.

Уникання стресових ситуацій і практика методів релаксації також може мати велике значення для здоров'я кишечника. Стрес може пригнічувати перистальтику кишечника, що може спричинити запор.

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua