08.11 - 18:38

Дієта чи збалансоване харчування: що варто їсти мамі на ГВ


 

Дієта чи збалансоване харчування: що варто їсти мамі на ГВ

Важливість грудного вигодовування

Грудне вигодовування - це важливий період у житті як мами, так і дитини. У цей час діти отримують необхідне харчування та захист від захворювань завдяки материнському молоку, що містить велику кількість корисних речовин.

Збалансований раціон під час ГВ

Під час грудного вигодовування не обов'язково дотримуватися дієти у звичайному розумінні цього слова. Замість того рекомендується матерям, які годують груддю, приділяти увагу своєму раціону та здоровому способу життя. Головна мета - забезпечити належне харчування для самої матері, щоб вона мала необхідні поживні речовини та енергію для годування дитини.

Різноманітність і баланс раціону

Замість обмежень та дієт, рекомендується включати до свого раціону різноманітні продукти, які містять необхідні поживні речовини - білки, вуглеводи, жири, вітаміни та мінерали. "Ідеальне харчування мами, яка годує грудьми, – це звичайний збалансований раціон, який має містити достатню кількість жирів, білків та вуглеводів", – розповіла в інтерв’ю УП акушер-гінеколог Ірина Лучицька. Важливо також споживати достатню кількість рідини, оскільки грудне вигодовування може призвести до додаткових втрат рідини.

Обережність у перший місяць

Деякі спеціалісти рекомендують бути обережними протягом першого місяця після народження дитини. Бажано утриматися від вживання деяких продуктів, що можуть бути сильними алергенами: цитрусові, шоколад, гриби, яйця та коров’яче молоко, - зазначають експерти порталу медичного центру «Перша Мамологія». Згодом, можна почати додавати різні продукти та дивитись на реакцію малюка на нові страви.

Головний принцип - різноманітність і баланс

Загалом основний принцип такий: різноманітність і баланс у раціоні, а не жорсткі обмеження.

Важність води та дозволені продукти

Чи потрібно пити більше води під час грудного вигодовування? Далі, ми розглянемо, які продукти варто вживати та від чого краще відмовитися під час грудного вигодовування.

Всі ці поради допоможуть мамам збере6гти гармонію між власними потребами та потребами своєї маленької дитини під час годування груддю.

Якщо ви сумніваєтесь щодо свого раціону харчування або впливу певних продуктів, краще звернутись за допомогою до лікаря. Важливо пам’ятати, що реакція на продукти може бути індивідуальною для кожної матері та дитини.

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua