08.06 - 13:02

Вчені: вживання яєць покращує здоров’я серця


 

Вчені: вживання яєць покращує здоров’я серця

Нещодавно стало відомо, що в помірних кількостях яйця можуть підтримувати серце в здоровому стані. Про це пише портал Medical Xpress

Дані дослідження, опублікованого у виданні eLife, показують, що якщо з’їдати щодня максимум по одному яйцю, то ймовірність розвитку хвороб серця знизиться. Крім того, завдяки споживанню яєць збільшується рівень корисних для серця метаболітів у крові.

Загалом результати досліджень, пов’язаних із впливом яєць на стан серця, досить суперечливі. Наприклад, у 2018 році (результати проведеної роботи були опубліковані у виданні Heart) стало відомо, що у людей, які їдять приблизно по одному яйцю на день, ризик серцево-судинних захворювань та інсульту нижчий, ніж у тих, хто вважає за краще вживати яйця рідше.

У рамках нового дослідження Ланг Пан, магістр кафедри епідеміології та біостатистики з Пекінського університету, разом із командою відібрали з China Kadoorie Biobank 4778 осіб. З цих людей хвороби серця мали 3401 людина. Далі спеціалісти за допомогою методу спрямованого ядерного магнітного резонансу вивчили 225 метаболітів у зразках плазми. 24 з них були пов’язані з кількістю з’їдених учасниками яєць.

З’ясувалося, що ті, хто їв яйця у помірних кількостях, мали більше за білок аполіпопротеїну А1. Також у цих людей було більше великих молекул ліпопротеїнів високої щільності, які дозволяють виводити холестерин та запобігають закупорці кровоносних судин. При цьому закупорка судин може призвести до інсульту та серцевих нападів.

Крім цього, фахівці виділили 14 метаболітів, пов’язаних із хворобами серця. Виявилося, що учасники, які вживають менше яєць, мали нижчий рівень корисних і вищий рівень шкідливих метаболітів на відміну тих, хто їв ці продукти регулярно.
https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua