05.03 - 13:48

Методи лікування фіброаденоми грудей


 

Фіброаденома молочної залози — доброякісна пухлина, яка відрізняється чіткою відокремленістю від інших тканин. Новоутворення знаходиться у капсулі, наявність якої спрощує лікування та покращує прогноз. У даній публікації ми саме поговоримо про методики лікування цього утворення.

 

Виявлення фіброаденоми грудей

Здебільшого проблему виявляють у жінок у віці від 20 до 40 років, причому найчастіше це відбувається випадково під час обстеження у мамолога. Оскільки пухлина зростає повільно й при цьому здебільшого жодним чином не проявляє себе клінічно, регулярні профілактичні візити до мамолога рекомендовані всім жінкам принаймні раз на рік. Під час самообстеження фіброаденому теж можна відчути на дотик, але тільки в тому разі, якщо вона досягла значних розмірів, що ускладнить процес лікування та збільшить його тривалість. В будь-якому разі лікар для уточнення діагнозу призначить низку додаткових обстежень: МРТ, КТ, УЗД, мамографію тощо. Остаточний діагноз встановлюють за допомогою гістологічного обстеження зразка тканин, взятого при біопсії.

 

Методи лікування фіброаденоми

Єдиний ефективний спосіб позбутися пухлини даного типу — операція. Наявність такого новоутворення є достатнім приводом для хірургічного втручання. В наступних випадках його необхідно провести якомога швидше:

• висока ймовірність переродження пухлини у злоякісну;

• розмір утворення понад 2 сантиметри;

• швидкий ріст фіброаденоми.

В усіх інших операція проводиться у плановому порядку.

Для її проведення застосовують

методи енуклеації та секторальної резекції.

Енуклеація — оперативне втручання під місцевою анестезією, яке передбачає видалення лише самої пухлини без пошкодження здорових тканин, що знаходяться поруч. В ході операції новоутворення видаляють з капсули, а утворену порожнину зашивають. Головною перевагою цього способу є невисока травматичність, відсутність видимих шрамів, а також дуже короткий період реабілітації.

Секторальна резекція молочної залози — це метод, який може призначити лікар-онколог у тому випадку, якщо є значний ризик перетворення пухлини у злоякісну та/або вона має великі розміри.

Операцію проводять в умовах стаціонару під загальним наркозом. Вона полягає у вирізанні самої фіброаденоми, а також навколишніх тканин залози в радіусі від 1 до 3 сантиметрів. Таке втручання залишає післяопераційні шрами, позбавитися яких можна за допомогою пластичної хірургії.

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Butter, Hüttenkäse, Zitrone: Hausmittel, die Ihr Gesicht verjüngen

Gerade im Sommer oder an heißen Tagen können Naturprodukte wie Butter, Sauerrahm und Zitrone eine hervorragende Abkühlung des Gesichts sein.
Подробнее »»

Вершкове масло, сир, лимон: домашні засоби, які допоможуть омолодити обличчя

Натуральні продукти, такі як вершкове масло, сметана та лимон, можуть стати відмінними засобами для охолодження обличчя, особливо влітку або у спекотний день.
Подробнее »»

Вдохновение в каждом плоде: польза бананов в уходе за кожей и волосами

Бананы – не только вкусный перекус для желудка, но источник полезных веществ для красоты.
Подробнее »»

Inspiration in jeder Frucht: Vorteile von Bananen für die Haut- und Haarpflege

Bananen sind nicht nur ein leckerer Snack für den Magen, sondern auch eine Quelle nützlicher Substanzen für die Schönheit.
Подробнее »»

Inspiration in jeder Frucht: Vorteile von Bananen für die Haut- und Haarpflege

Bananen sind nicht nur ein leckerer Snack für den Magen, sondern auch eine Quelle nützlicher Substanzen für die Schönheit.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua