15.02 - 17:39

Вітамін D покращує гормональний фон


 

Вітамін D - це гормоноподобное речовина, яка утворюється з холестерину під дією сонячних променів, а також потрапляє в організм з деякими продуктами.
Раніше дефіциту вітаміну D боялися тільки у дітей, тому що міг виникнути рахіт, а разом з ним - порушення пізнавальних здібностей, деформація кісток черепа, неправильне формування стопи, криві ніжки тощо. Сьогодні фахівці впевнені, що вітамін D бере участь в роботі імунітету, «заводить» внутрішній годинник організму і формує біоритми, захищає від депресій і навіть регулює вуглеводний обмін.

Нестача вітаміну D у дорослих може бути причиною м'язової слабкості, а також нерідко провокує набір зайвих кілограмів через резистентності до інсуліну, коли клітини організму втрачають здатність взаємодіяти з цим важливим гормоном і засвоювати глюкозу з крові. Тому лікарі все частіше направляють пацієнтів на визначення вітаміну D 25-OH і рекомендують заповнювати дефіцит, якщо такий виявляється.

nashamama.com

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua