27.10 - 13:17

Стало відомо, коли в Україні випаде перший сніг


 

Стало відомо, коли в Україні випаде перший сніг

Перший сніг цієї осені вже випав у Карпатах, а на решті території України його варто очікувати у листопаді, проте він швидко розтане.

У той же час, зима суттєво не відрізнятиметься від попередніх, незважаючи на деяке підвищення температури.

Про це розповів голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда, інформує "24 канал".

"Зовсім не виключають, що у листопаді випаде сніг. Імовірність – велика. Але переважно це мокрий сніг, який, як правило, не лежить. До кінця жовтня ніякого снігу не буде. Крім Карпат, звичайно. Там особливий регіон", – зазначив синоптик.

За його словами, наразі невідомо, наскільки сильними будуть морози в Україні цієї зими і зараз можна орієнтуватися лише на попередній аналіз ситуації та прогнозувати тенденції.

"Саме вони дозволяють оцінити, яка ймовірність дуже холодної зими в Україні. Виходячи з цього, ця ймовірність мінімальна. Можливий дуже короткочасний період з морозами до -20 градусів на північному сході і -25 градусів на Сході. Така можливість є. Але ці морози будуть короткочасними, вони не затримаються надовго", – пояснив Кульбіда, додавши, що температурний режим буде дещо вищим за норму.
Також, синоптик підкреслив, що у зв'язку зі щорічним підвищенням температури на 1-2 градуси, сніг в Україні періодично випадатиме, але він також швидко танутиме.

"Взимку без снігів і морозів не обійдеться. Просто порівняно із середніми характеристиками цього буде менше. Останні 20 років середня температура повітря в Україні б'є рекорди, вона стає вищою. Говорити про якісь величезні аномалії з цього приводу можна, але ймовірність цих аномалій дуже мінімальна", - підсумував синоптик.

https://sundaynews.info/

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Es wurden versteckte Anzeichen einer Fettlebererkrankung entdeckt

Wissenschaftler des Instituts für medizinische Forschung berichten über die Entdeckung subtiler Anzeichen einer Fettlebererkrankung bei einer erheblichen Anzahl von Patienten.
Подробнее »»

Ujawniono ukryte objawy stłuszczenia wątroby

Naukowcy z Instytutu Badań Medycznych donoszą o wykryciu subtelnych objawów stłuszczeniowej choroby wątroby u znacznej liczby pacjentów.
Подробнее »»

Виявлено приховані ознаки жирової хвороби печінки

Вчені з Інституту медичних досліджень повідомляють про виявлення непомітних ознак жирової хвороби печінки у значній кількості пацієнтів.
Подробнее »»

Выявлены скрытые признаки жировой болезни печени

Ученые из Института медицинских исследований сообщают об обнаружении незаметных признаков жировой болезни печени у большинства пациентов.
Подробнее »»

Какой корм для собак лучше: сухой или консервированный?

Питание играет важную роль в жизни каждого питомца, и выбирая зоотовары в интернет магазине, нужно учесть множество факторов, включая возраст, состояние здоровья и предпочтения вашей собаки
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua