10.07 - 13:00

Дніпропетровську загрожує техногенна катастрофа


 

Припинення будівництва метро у Дніпропетровську загрожує місту техногенною катастрофою.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради з посиланням на результати засідання робочої групи депутатів облради з вивчення стану справ та проблемних питань будівництва першої черги метрополітену у Дніпропетровську.

“Теоретично можливе відключення будівництва метро за борги від спожитої електроенергії, які складають понад 2 млн. грн., може мати для міста непередбачувані наслідки і загрожує техногенною катастрофою”, - цитує прес-служба виступи депутатів.

Наразі підприємство „Дніпропетробуд” також має 2,5 млн. грн. боргів перед Пенсійним фондом, близько 3 млн. грн. - за товарні надходження, 0,5 млн. грн. з виплати заробітної плати.

За перше півріччя 2009 р. підрядник вже спорудив 55 метрів тунелю метро, вартість цих робіт становить 15 млн. грн., з яких 7,5 млн. грн. витрачено на облаштування безпеки тунелю. Наразі через відсутність фінансування з держбюджету роботи зупинено. Наявні кошти йдуть на відкачування води та інші роботи, пов’язані з безпечною підтримкою підземних виробок.

Депутати Дніпропетровської облради на підставі акту техногенної експертизи стану метрополітену, що здійснюється зараз відповідними службами, вирішили звернутися до Кабінету міністрів, Верховної Ради та Президента України з вимогою виділити необхідні кошти на продовження будівництва метро. У поточному році на це необхідно 273 млн. грн.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО пообіцяла голові Дніпропетровської ОДА Віктору БОНДАРЮ при перегляді держбюджету перерозподілити 500 млн. грн., виділених в поточному році на будівництво метрополітену в Донецьку, на користь Дніпропетровська, тобто виділити місту з цієї суми на будівництво метро 220 млн. грн.

Джерело

Ключевые слова: техногенна катастрофа
Читайте также:

Важливість реабілітаційного обладнання для людей з обмеженими можливостями

У сучасному світі питання допомоги інвалідам здебільшого спрямовані на покращення їхньої якості життя та інтеграцію в суспільство.
Подробнее »»

Kvass: discovering the secrets of longevity from simple ingredients

In a world where the speed of life is rapidly gaining momentum, and the rhythm of life seems relentless, people are constantly looking for ways to maintain their health and longevity.
Подробнее »»

Квас: открытие тайн долголетия из простых ингредиентов

В мире, где скорость жизни стремительно набирает обороты, и ритм жизни кажется неустанным, люди постоянно ищут пути для поддержания своего здоровья и долголетия.
Подробнее »»

Квас: відкриття таємниць довголіття з простих інгредієнтів

У світі, де швидкість життя стрімко набирає обертів, і ритм життя здається невпинним, люди постійно шукають шляхи для підтримки свого здоров'я і довголіття.
Подробнее »»

Здоровье важно! Как распознать диабет второго типа по симптомам

Диабет второго типа представляет собой серьезное заболевание, которое может влиять на качество жизни человека.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua