04.12 - 15:22

Тонометри: їх види та який краще обрати


 

Тонометри: їх види та який краще обрати

Тонометр – пристрій, який необхідно мати в кожному домі, особливо якщо тобі за 40. Адже така хвороба, як гіпертонія – підвищення артеріального тиску, стає все більш поширеною не лише серед людей похилого віку, але й серед молодого населення. Своєчасне вимірювання артеріального тиску при таких симптомах як запаморочення, нудота, головний біль, може вберегти людину від тяжчих наслідків гіпертонії. Саме тому тонометр має бути завжди «під рукою». Які види цього пристрою бувають, і який краще обрати для домашнього використання, розкажемо в статті.

Механічні та автоматичні тонометри

Сьогодні в аптеках та інших спеціалізованих магазинах можна знайти різні види пристроїв для вимірювання артеріального тиску, а також запчастини для тонометра – груші, манжети, адаптери, батарейки. Тому в разі виходу з ладу пристрою, його роботу можна без проблем відновити.

Механічний тонометр вважається найточнішим з усіх, які існують. Проте в експлуатації він не такий зручний як електричний, адже процедура вимірювання тиску потребує ручного накачування повітря (груші). Для самостійного виміру механічні тонометри не підходять. Проте лікарі віддають перевагу саме їм, і активно ними користуються при огляді пацієнтів.

Для домашньої аптечки частіше обирають тонометри автоматичні, що пояснюється простотою їх використання та відсутністю потреби у сторонній допомозі при вимірюванні артеріального тиску. Такі тонометри складаються з манжети, яка приєднана до електронного блоку. Для вимірювання тиску достатньо натисну кнопку на блоці і повітря за допомогою автонасоса починає закачуватися самостійно. Результати вимірювання виводяться на екран.

Переваги автоматичного тонометра:

• зручність у користуванні;
• компактність;
• точність вимірювання (проте допустимі похибки від 3 до 5 мм рт.  ст).

Проте є суттєвий недолік – автоматичні тонометри дорогі та мають не довгий термін служби.

Напівавтоматичні тонометри

Якщо ви шукаєте «золоту середину», то можна придбати тонометр напівавтомат, в якому процес вимірювання значно простіший ніж в механічному пристрої, а показники точніші ніж в автоматичному. Так, повітря закачувати треба вручну, але використання манометра вже не потрібне, оскільки всі показники вимірювання виводяться на екран автоматично.

Який би тонометр ви не обрали, важливо купувати його у перевірених місцях. Адже навіть самий дорогий пристрій може швидко вийти із ладу, якщо якість його на низькому рівні.

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Опасные привычки, способствующие развитию деменции

Исследования в области нейронаук показали, что существуют определенные привычки, которые могут повысить риск развития деменции.
Подробнее »»

Тіні для очей: Ваш інструмент для виразного вигляду

Тіні для очей від Profumo мають широкий вибір кольорів і текстур, що дозволяє вам створити безліч варіантів макіяжу - від легкого денного образу до вишуканого вечірнього макіяжу.
Подробнее »»

Как химчистка мебели влияет на здоровье

Мягкий диван это место где мы отдыхаем после трудного дня, проводим время с семьей и друзьями, занимаемся хобби или просто наслаждаемся уютом своего дома
Подробнее »»

Niebezpieczne nawyki, które przyczyniają się do rozwoju demencji

Badania z zakresu neurologii wykazały, że istnieją pewne nawyki, które mogą zwiększać ryzyko rozwoju demencji.
Подробнее »»

Gefährliche Gewohnheiten, die zur Entstehung von Demenz beitragen

Untersuchungen auf dem Gebiet der Neurowissenschaften haben ergeben, dass es bestimmte Gewohnheiten gibt, die das Risiko für die Entwicklung einer Demenz erhöhen können.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua