22.04 - 11:02

Вчені назвали групу крові, яка підвищує ризик тромбів


 

Нове дослідження, опубліковане в журналі Blood Advances, припускає, що люди з раком та групами крові, відмінною від I, стикаються з підвищеним ризиком розвитку венозної тромбоемболії (ВТЕ) через три місяці після операції.

ВТЕ включає тромбоз глибоких вен (ТГВ), у цьому випадку тромб утворюється в глибоких венах ніг, та легеневу емболію (ТЛА), небезпечний для життя стан, який виникає, коли тромб відривається і застряє в артеріях легені.

Хоча тромбоз може вразити будь-кого, існуючі дослідження показують, що у людей із групою крові, відмінною від I, більше шансів на розвиток ВТЕ. Рак та методи лікування раку також збільшують ризик утворення тромбів.

У ході дослідження вчені вивчили роль груп крові у ймовірності розвитку ВТЕ. Вони зібрали дані від 1708 дорослих з новим або рецидивним діагнозом раку. Вчені згрупували їх спочатку за групою крові, а потім класифікували за типом пухлини.

Хоча тип пухлини може бути корисним для виявлення людей з більшою ймовірністю розвитку ВТЕ, у багатьох людей з менш важкими пухлинами все ще виникають небезпечні тромби, і тому їм може знадобитися додаткове спостереження та лікування. Результати дослідження показують, що визначення групи крові можна використовувати як важливий прогностичний показник.

Автор дослідження Корнелія Енгліш, доктор медичних наук Віденського медичного університету, наголошує, що пацієнти з групами крові, відмінними від I, більш схильні до розвитку ВТЕ через три місяці після встановлення діагнозу або рецидиву раку.

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua