27.01 - 16:55

Медичні портали для лікарів: допомагають чи шкодять новим спеціалістам в галузі?


 

Медичні портали для лікарів

Онлайн-ресурси та доступність медичної інформації дозволяє лікарям тримати руку на пульсі та знати про всі новинки в сфері охорони здоров‘я. Сайти для медиків містять результати сучасних досліджень, розбір цікавих клінічних випадків, форуми для обміну досвідом. Вони дозволяють спеціалісту швидко знайти потрібні відомості, що вкрай важливо в умовах великого робочого навантаження та нестачі часу.

Хоча більшість сучасних медичних знань доступна на англійській мові, для нових спеціалістів це зазвичай не викликає труднощів. В Україні також існує вітчизняний медичний портал для лікарів, де публікуються актуальні відомості, цікаві професійні події та наукові статті з медицини.

 

Як це виглядає на практиці

Прогресивні спеціалісти вважають якісні інтернет-ресурси основою отримання актуальних професійних знань. Майбутні фахівці починають користуватися ними ще зі студентських років, потім на практиці регулярно звертаються до сайтів для лікарів для саморозвитку та самоосвіти.

Ключові переваги професійних медичних ресурсів:

• зібрання в одному місці великого масиву інформації по різним галузям медицини;

• легкий пошук потрібних клінічних настанов та наукових праць;

• дайджести останніх новин медицини;

• наявність електронних бібліотек з вільним доступом;

• спілкування з більш досвідченими спеціалістами, знайомства з колегами та розвиток soft skills.

 

“Підводні камені” медичних порталів

Основна проблема у використанні сайтів для лікарів — величезна кількість та постійне оновлення інформації. Фізично неможливо стежити за всіма новинами, тому молоді спеціалісти нерідко витрачають багато часу і в результаті не отримують саме тієї практичної інформації, що потрібна для роботи. Таку проблему можна вирішити покращенням систематизації новин медицини, фільтрами пошуку та індивідуальними підписками на статті для медичних працівників (по темам, галузі медицини та іншим параметрам).

Також зустрічаються певні розходження між клінічними протоколами України, європейських країн та США. Спеціалісту слід критично підходити до новин охорони здоров‘я та не забувати звертатись до офіційних вітчизняних норм, щоб у майбутньому уникнути правових проблем.

Звичайно, користування медичними порталами вимагає від спеціаліста часу, навичок критичного мислення, швидкої обробки та аналізу інформації. Але в умовах глобалізації та розвитку телемедицини неможливо уявити сучасного доказового лікаря, який навчається лише по застарілим підручникам та методичним вказівкам.

 
 
 
Ключевые слова:
Читайте также:

Сливочное масло, творог, лимон: домашние средства, которые помогут омолодить лицо

Натуральные продукты, такие как сливочное масло, сметана и лимон могут стать отличными средствами для охлаждения лица, особенно летом или в жаркий день.
Подробнее »»

Яке взуття краще купити дитині на літо

Купівля взуття для дитини на літо - важливий аспект догляду за її здоров'ям та комфортом
Подробнее »»

Butter, Hüttenkäse, Zitrone: Hausmittel, die Ihr Gesicht verjüngen

Gerade im Sommer oder an heißen Tagen können Naturprodukte wie Butter, Sauerrahm und Zitrone eine hervorragende Abkühlung des Gesichts sein.
Подробнее »»

Вершкове масло, сир, лимон: домашні засоби, які допоможуть омолодити обличчя

Натуральні продукти, такі як вершкове масло, сметана та лимон, можуть стати відмінними засобами для охолодження обличчя, особливо влітку або у спекотний день.
Подробнее »»

Вдохновение в каждом плоде: польза бананов в уходе за кожей и волосами

Бананы – не только вкусный перекус для желудка, но источник полезных веществ для красоты.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua