|
|||||||||
|
|
||||||||
20.10 - 15:58
«Фестал» або «Панкреатин» – що краще| Медицина
“Фестал” або “Панкреатин” – що краще. ПорівняємоПроблеми травлення турбують приблизно 8 людей із 10. Це може бути тимчасовий дискомфорт від перевантаження шлунка їжею, або хронічні патології, що потребують тривалого лікування. В кожному окремому випадку лікар призначає препарат, а частіше – групу ферментативних ліків, з яких пацієнт обирає найбільш доступний для себе варіант. Якщо відбувається саме так, і пацієнт може в аптеці самостійно обрати ліки для покращенні травлення, найчастіше вибір припадає на “Фестал” або “Панкреатин”. Це найбільш доступні та відомі препарати. Та чи є між ними різниця? Треба оцінити переваги та недоліки кожного з них, щоб зробити остаточний висновок.
ПорівнянняОбидва препарати відносяться до категорії ферментних. Однак вони не є аналогами один одного, оскільки вони мають різні діючі речовини, точніше склад “Фесталу” значно ширший. Він містить геміцелюлозу та компоненти жовчі, також концентрація інших складових набагато більша, ніж у “Панкреатині”. Навіть склад оболонок цих лікарських засобів не схожий, хоча кожна з них забезпечує захист від шлункового соку. Лише по складу ліків не можна робити висновок стосовно того, які з них краще. Варто брати до уваги стан пацієнта, бо більше ферментів – не завжди корисніше для хворої людини. При наявності алергії на будь-який препарат, варто відмовитися від його використання, та обрати інший.
Переваги та недоліки“Панкреатин” присутній на фармацевтичному ринку все давно. За цей час він доказав свою ефективність, позбавивши мільйони пацієнтів від проявів хронічного панкреатиту. У нього є немало переваг: • невелика ціна; • мала кількість побічних явищ; • наявність в кожній аптеці. Але є у препарата і недоліки, серед яких вірогідний прояв алергічної реакції та низька активність ферментів при мінімальному дозуванні. “Фестал” теж має свої переваги та недоліки. Серед переваг: • комплексна дія на систему травлення; • висока активність діючих речовин; • швидке позбавлення від метеоризму; • жовчогінний ефект, що допомагає засвоєнню жиророзчинних вітамінів. Однак наявність у складі додаткових активних інгредієнтів поширює і список протипоказань для прийому “Фестала”. Серед них: • гострий панкреатит; • порушення функції печінки; • закупорка проток жовчного міхура або його нагноєння. Також препарат має більшу вірогідність прояву побічних явищ, найчастіше – діареї.
ВисновокНезважаючи на деякі несхожі якості двох препаратів, лікарі відзначають майже аналогічні результати від лікування ними. Позитивна динаміка спостерігається після прийому обох засобів. Однак є деякі нюанси, про які варто пам’ятати. При наявності проблем з підшлунковою залозою краще віддати перевагу “Фесталу”. Також його рекомендують використовувати після вживання жирної їжі. А при хронічному панкреатиті краще зупинити вибір на “Панкреатині”, що містить виключно ферменти підшлункової залози. Також не можна забувати про індивідуальні особливості організму, які іноді не залишають права вибору. Взагалі ліків для покращенні травлення існує немало. Достатньо подивитися на асортимент https://apteka-ds.com.ua/catalog/preparaty-dlya-travnoyi-systemy/preparaty-dlya-pokrashchennya-travlennya, як стане зрозуміло, що кожен пацієнт з певною проблемою зможе підібрати препарат, що підходить для кожного окремого випадка.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Что не следует готовить в фольге: советы медиковФольга – это один из самых популярных кухонных материалов, который используют для запекания, хранения продуктов и даже приготовления блюд на гриле. привести к отрицательным последствиям для здоровья What not to cook in foil: advice from doctorsFoil is one of the most popular kitchen materials, used for baking, storing food and even grilling Was nicht in Folie gegart werden sollte: medizinischer RatFolie ist eines der beliebtesten Küchenmaterialien zum Backen, Aufbewahren von Lebensmitteln und sogar zum Grillen Czego nie należy gotować w folii: porada lekarskaFolia to jeden z najpopularniejszych materiałów kuchennych wykorzystywanych do pieczenia, przechowywania żywności, a nawet grillowania Що не слід готувати в фользі: поради медиківФольга — це один із найпопулярніших кухонних матеріалів, який використовують для запікання, зберігання продуктів і навіть приготування страв на грилі |
|||||||||
|