|
|||||||||
|
|
||||||||
24.01 - 17:17
Розсипний чай як вираження традиції| Питание
![]() Класична чайна церемонія передбачає використання саме розсипного продукту, тобто висушеного цілісного листя. Тільки відносно недавно з'явилися різні види пакетованого та ароматизованого чаю. Однак, як і раніше, традиційним вважається звичайне чайне листя у поєднанні з бруньками, яке проходять різні ступені ферментації (залежно від сорту).
На що орієнтуватися при виборіНасамперед слід звертати увагу на сорт. Існує безліч різновидів, що відрізняються смаковими особливостями. Чай розсипний підбирається в залежності від того, якому саме смаку ви надаєте перевагу. Наприклад, індійський Асам відрізняється інтенсивними смаковими та ароматичними властивостями. А ось китайський Лун Цзін – «легкий» зелений чай із ледь вловимим квітковим ароматом.
Хороший продукт – цільнолистовий. Зазвичай він має вигляд скручених висушених листочків. У ньому не повинно бути ніяких сторонніх домішок типу гілочок, корінців та дрібного сміття. Допускається наявність нирок, які додають смаку вишуканості. У плані користі найкращим варіантом вважається білий чай. Ступінь його обробки – мінімальний. Особливість його в тому, що виробляється він з нирок, з невеликим додаванням листя. Завдяки цьому формується особливо ніжний аромат. Також варто відзначити й зелений продукт, який дуже багатий на корисні компоненти: • вітаміни; • антиоксиданти; • мікроелементи; • мінерали.
Властивості чаюЗалежно від конкретного сорту можна відчути різний ефект від вживання. Слабоферментовані настої тонізують та освіжають, сильноферментовані – бадьорять та стимулюють. По-справжньому насолодитися напоєм можна лише тоді, коли він є натуральним. У ньому не повинно бути жодного із двох популярних штучних інгредієнтів. 1. Барвник. 2. Ароматизатор.
Традиційно найбільшими постачальниками є Індія та Китай. Але зараз досить популярними є продукти зі Шрі-Ланки, Кенії та навіть Тайваню. Кенійські варіанти славляться своєю міцністю, а в Тайвані виробляють дуже гарний улун. Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Chipsy: Jak wpływają na mózgChipsy, pyszna i popularna przekąska, stały się nieodłącznym elementem naszej codziennej diety Chips: How They Affect Your BrainChips, these tasty and popular snacks, have become an integral part of our daily diet Chips: Wie sie Ihr Gehirn beeinflussenChips, dieser leckere und beliebte Snack, ist aus unserer täglichen Ernährung nicht mehr wegzudenken Чіпси: як вони впливають на ваш мозокЧіпси, ці смачні та популярні закуски, стали невід'ємною частиною нашого повсякденного харчування Воздействие витамина Д на разрушительное действие алкоголя на печеньАлкоголь – это одна из самых распространенных и вредных привычек в современном обществе |
|||||||||
|