|
|||||||||
|
|
||||||||
24.01 - 17:17
Розсипний чай як вираження традиції| Питание
Класична чайна церемонія передбачає використання саме розсипного продукту, тобто висушеного цілісного листя. Тільки відносно недавно з'явилися різні види пакетованого та ароматизованого чаю. Однак, як і раніше, традиційним вважається звичайне чайне листя у поєднанні з бруньками, яке проходять різні ступені ферментації (залежно від сорту).
На що орієнтуватися при виборіНасамперед слід звертати увагу на сорт. Існує безліч різновидів, що відрізняються смаковими особливостями. Чай розсипний підбирається в залежності від того, якому саме смаку ви надаєте перевагу. Наприклад, індійський Асам відрізняється інтенсивними смаковими та ароматичними властивостями. А ось китайський Лун Цзін – «легкий» зелений чай із ледь вловимим квітковим ароматом. Зовнішньо розсипний чай теж відрізняється. Класичні сорти мають чорний, червоний та коричневий кольори. У зелених різновидів можуть бути оливкові відтінки. Щодо аромату, то у чорних сортів він має виразні відтінки фруктів або меду. А ось у зелених може відчуватися запах трави та квітів. Хороший продукт – цільнолистовий. Зазвичай він має вигляд скручених висушених листочків. У ньому не повинно бути ніяких сторонніх домішок типу гілочок, корінців та дрібного сміття. Допускається наявність нирок, які додають смаку вишуканості. У плані користі найкращим варіантом вважається білий чай. Ступінь його обробки – мінімальний. Особливість його в тому, що виробляється він з нирок, з невеликим додаванням листя. Завдяки цьому формується особливо ніжний аромат. Також варто відзначити й зелений продукт, який дуже багатий на корисні компоненти: • вітаміни; • антиоксиданти; • мікроелементи; • мінерали.
Властивості чаюЗалежно від конкретного сорту можна відчути різний ефект від вживання. Слабоферментовані настої тонізують та освіжають, сильноферментовані – бадьорять та стимулюють. По-справжньому насолодитися напоєм можна лише тоді, коли він є натуральним. У ньому не повинно бути жодного із двох популярних штучних інгредієнтів. 1. Барвник. 2. Ароматизатор.
Наявність барвника можна перевірити тестовою заваркою у холодній воді. Якщо сировина неякісна, вода відразу ж пофарбується в коричнево-червоні відтінки. Хороший чай зазвичай продається у спеціалізованих магазинах, наприклад тут. Справжній чайний смак ніколи буває надто яскравим та інтенсивним, так само як і аромат. Тому якщо настій має надто стійкий та насичений аромат, швидше за все там присутні ароматизатори. Зазвичай вони додаються до пакетованого чаю, який коштує дешевше. Традиційно найбільшими постачальниками є Індія та Китай. Але зараз досить популярними є продукти зі Шрі-Ланки, Кенії та навіть Тайваню. Кенійські варіанти славляться своєю міцністю, а в Тайвані виробляють дуже гарний улун. Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Сніданок, який може зменшити ризик облисіння: рекомендації від лікарівУ сучасному світі облисіння стає все поширенішою проблемою, що впливає на фізичне і психічне здоров'я людини. Побочные эффекты употребления пиццы: что знатьПицца, безусловно, является одним из самых популярных блюд в мире. Nebenwirkungen beim Pizzaessen: Was Sie wissen solltenPizza ist definitiv eines der beliebtesten Lebensmittel der Welt. Skutki uboczne jedzenia pizzy: co powinieneś wiedziećPizza to zdecydowanie jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Nebenwirkungen beim Pizzaessen: Was Sie wissen solltenPizza ist definitiv eines der beliebtesten Lebensmittel der Welt. |
|||||||||
|