24.01 - 17:17

Розсипний чай як вираження традиції


 

Класична чайна церемонія передбачає використання саме розсипного продукту, тобто висушеного цілісного листя. Тільки відносно недавно з'явилися різні види пакетованого та ароматизованого чаю. Однак, як і раніше, традиційним вважається звичайне чайне листя у поєднанні з бруньками, яке проходять різні ступені ферментації (залежно від сорту).

 

На що орієнтуватися при виборі

Насамперед слід звертати увагу на сорт. Існує безліч різновидів, що відрізняються смаковими особливостями. Чай розсипний підбирається в залежності від того, якому саме смаку ви надаєте перевагу. Наприклад, індійський Асам відрізняється інтенсивними смаковими та ароматичними властивостями. А ось китайський Лун Цзін – «легкий» зелений чай із ледь вловимим квітковим ароматом.

Чай ТМ "ЧАЙНІ ШЕДЕВРИ" зелений "Саусеп"Зовнішньо розсипний чай теж відрізняється. Класичні сорти мають чорний, червоний та коричневий кольори. У зелених різновидів можуть бути оливкові відтінки. Щодо аромату, то у чорних сортів він має виразні відтінки фруктів або меду. А ось у зелених може відчуватися запах трави та квітів.

Хороший продукт – цільнолистовий. Зазвичай він має вигляд скручених висушених листочків. У ньому не повинно бути ніяких сторонніх домішок типу гілочок, корінців та дрібного сміття. Допускається наявність нирок, які додають смаку вишуканості.

У плані користі найкращим варіантом вважається білий чай. Ступінь його обробки – мінімальний. Особливість його в тому, що виробляється він з нирок, з невеликим додаванням листя. Завдяки цьому формується особливо ніжний аромат. Також варто відзначити й зелений продукт, який дуже багатий на корисні компоненти:

• вітаміни;

• антиоксиданти;

• мікроелементи;

• мінерали.

 

Властивості чаю

Залежно від конкретного сорту можна відчути різний ефект від вживання. Слабоферментовані настої тонізують та освіжають, сильноферментовані – бадьорять та стимулюють. По-справжньому насолодитися напоєм можна лише тоді, коли він є натуральним. У ньому не повинно бути жодного із двох популярних штучних інгредієнтів.

1. Барвник.

2. Ароматизатор.

 

Чай ТМ "ЧАЙНІ ШЕДЕВРИ" на основі каркаде "КОРОЛІВСЬКИЙ ДЕСЕРТ"Наявність барвника можна перевірити тестовою заваркою у холодній воді. Якщо сировина неякісна, вода відразу ж пофарбується в коричнево-червоні відтінки. Хороший чай зазвичай продається у спеціалізованих магазинах, наприклад тут. Справжній чайний смак ніколи буває надто яскравим та інтенсивним, так само як і аромат. Тому якщо настій має надто стійкий та насичений аромат, швидше за все там присутні ароматизатори. Зазвичай вони додаються до пакетованого чаю, який коштує дешевше.

Традиційно найбільшими постачальниками є Індія та Китай. Але зараз досить популярними є продукти зі Шрі-Ланки, Кенії та навіть Тайваню. Кенійські варіанти славляться своєю міцністю, а в Тайвані виробляють дуже гарний улун.

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua