24.01 - 17:17

Розсипний чай як вираження традиції


 

Класична чайна церемонія передбачає використання саме розсипного продукту, тобто висушеного цілісного листя. Тільки відносно недавно з'явилися різні види пакетованого та ароматизованого чаю. Однак, як і раніше, традиційним вважається звичайне чайне листя у поєднанні з бруньками, яке проходять різні ступені ферментації (залежно від сорту).

 

На що орієнтуватися при виборі

Насамперед слід звертати увагу на сорт. Існує безліч різновидів, що відрізняються смаковими особливостями. Чай розсипний підбирається в залежності від того, якому саме смаку ви надаєте перевагу. Наприклад, індійський Асам відрізняється інтенсивними смаковими та ароматичними властивостями. А ось китайський Лун Цзін – «легкий» зелений чай із ледь вловимим квітковим ароматом.

Чай ТМ "ЧАЙНІ ШЕДЕВРИ" зелений "Саусеп"Зовнішньо розсипний чай теж відрізняється. Класичні сорти мають чорний, червоний та коричневий кольори. У зелених різновидів можуть бути оливкові відтінки. Щодо аромату, то у чорних сортів він має виразні відтінки фруктів або меду. А ось у зелених може відчуватися запах трави та квітів.

Хороший продукт – цільнолистовий. Зазвичай він має вигляд скручених висушених листочків. У ньому не повинно бути ніяких сторонніх домішок типу гілочок, корінців та дрібного сміття. Допускається наявність нирок, які додають смаку вишуканості.

У плані користі найкращим варіантом вважається білий чай. Ступінь його обробки – мінімальний. Особливість його в тому, що виробляється він з нирок, з невеликим додаванням листя. Завдяки цьому формується особливо ніжний аромат. Також варто відзначити й зелений продукт, який дуже багатий на корисні компоненти:

• вітаміни;

• антиоксиданти;

• мікроелементи;

• мінерали.

 

Властивості чаю

Залежно від конкретного сорту можна відчути різний ефект від вживання. Слабоферментовані настої тонізують та освіжають, сильноферментовані – бадьорять та стимулюють. По-справжньому насолодитися напоєм можна лише тоді, коли він є натуральним. У ньому не повинно бути жодного із двох популярних штучних інгредієнтів.

1. Барвник.

2. Ароматизатор.

 

Чай ТМ "ЧАЙНІ ШЕДЕВРИ" на основі каркаде "КОРОЛІВСЬКИЙ ДЕСЕРТ"Наявність барвника можна перевірити тестовою заваркою у холодній воді. Якщо сировина неякісна, вода відразу ж пофарбується в коричнево-червоні відтінки. Хороший чай зазвичай продається у спеціалізованих магазинах, наприклад тут. Справжній чайний смак ніколи буває надто яскравим та інтенсивним, так само як і аромат. Тому якщо настій має надто стійкий та насичений аромат, швидше за все там присутні ароматизатори. Зазвичай вони додаються до пакетованого чаю, який коштує дешевше.

Традиційно найбільшими постачальниками є Індія та Китай. Але зараз досить популярними є продукти зі Шрі-Ланки, Кенії та навіть Тайваню. Кенійські варіанти славляться своєю міцністю, а в Тайвані виробляють дуже гарний улун.

Ключевые слова:
Читайте также:

Связь группы крови человека и риска тромбообразования: новые научные открытия

Группа крови является одним из важнейших биологических факторов, определяющих не только совместимость для переливания крови, но и может оказывать влияние на здоровье человека
Подробнее »»

Der Zusammenhang zwischen menschlicher Blutgruppe und Thromboserisiko: neue wissenschaftliche Erkenntnisse

Die Blutgruppe ist einer der wichtigsten biologischen Faktoren, der nicht nur die Verträglichkeit für Bluttransfusionen bestimmt, sondern auch einen Einfluss auf die menschliche Gesundheit haben kann
Подробнее »»

Związek między grupą krwi człowieka a ryzykiem zakrzepicy: nowe odkrycia naukowe

Grupa krwi to jeden z najważniejszych czynników biologicznych, który decyduje nie tylko o zgodności krwi z transfuzją, ale może mieć także wpływ na zdrowie człowieka
Подробнее »»

The connection between a person's blood type and the risk of thrombosis: new scientific discoveries

Blood type is one of the most important biological factors that determines not only compatibility for blood transfusions, but can also have an impact on a person's health
Подробнее »»

Зв'язок групи крові людини та ризику тромбоутворення: нові наукові відкриття

Група крові є одним із найважливіших біологічних факторів, який визначає не лише сумісність для переливання крові, але й може мати вплив на здоров'я людини
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua