|
|||||||||
|
|
||||||||
23.04 - 23:12
Топ-5 українських страв| Питание
Топ-5 українських страв Українські гастрономічні традиції, яким по деяким даним понад 7 тисяч років, збереглися й понині. Тому навіть у 21 столітті перші страви на обід та смачні вареники на вечерю – невід’ємна складова української культури харчування. Особливі рецепти борщу – символу української кухні, бограчу, супів можна знайти не лише у записній книзі прабабусі, але й на Foodideas – кулінарному сайті. Тут зібрані автентичні кулінарні страви як української кухні, так і кухні світу, тому кожен зможе знайти те, що йому до вподоби. Що ж особливо полюбляють українці? Заглянемо в топ-5 українських страв і дізнаємося про їх кулінарні вподобання. №1. Борщ Борщ - Нематеріальна культурна спадщина України. Й не дивно, адже для більшості українців – це найсмачніша і найулюбленіша страва української кухні. Ба більше, борщ входить в топ-20 супів світу. Тому нам однозначно є чим пишатися! Якими б смачними не були рецепти супів, бограчів, капусняків, борщ їм не конкурент, адже готують його по всій Україні, хоча з деякими відмінностями. Тільки уявіть – рецептів борщу понад 70, а класичний його варіант містить аж 30 інгредієнтів. Рецепти борщу в залежності від регіону можна знайти на тому ж сайті Foodideas. №2. Капусняк Капусняк – не така поширена страва в Україні. Проте в Центральних регіонах країни він стоїть поруч з борщем. Основним інгредієнтом капусняка є квашена капуста, що і надає страві кислуватого смаку, решта «наповновачів» варіюється в залежності від сезону. №3. Вареники Пироги – так називають вареники на заході України. Проте від зміни назви, їх смакові властивості не змінюються. Готують їх з прісного тіста, начинку – в залежності від регіону: • на Поліссі- товчена квасоля; Проте традиційними начинками для вареників є: картопля, сир, вишні, чорниці. №4. Банош Банош готують і їдять по всій Україні, проте найбільш його полюбляють на Галичині. Та щоб приготувати справжній банош потрібно: • чавунний казан та відкрите вогнище; №5. Деруни Кремзлики, тертюхи, рисилованики, терчаники або просто деруни – смачні картопляні оладки, які особливо полюбляють готувати на півночі та сході України. Раніше деруни вважалися святковою стравою, проте зараз їх готують і в будні, головне набратися сил і натерти достатньо картоплі. Вже готові до нових кулінарних звершень? Тоді мерщій на Foodideas за пошуком автентичних рецептів. Буде смачно! Обіцяємо!
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Dangerous summer shoes: orthopedist's tips for keeping your feet safeSummer is a time when we try to enjoy warm weather, outdoor recreation and active walks Опасная летняя обувь: советы ортопеда по безопасности ваших ногЛето – это время, когда мы стараемся наслаждаться теплой погодой, отдыхом на природе и активными прогулками Небезпечне літнє взуття: поради ортопеда для безпеки ваших нігЛіто — це час, коли ми намагаємося насолоджуватись теплою погодою, відпочинком на природі та активними прогулянками Хроническая усталость как возможный симптом врожденного порока сердцаХроническая усталость – это распространенная проблема, с которой сталкивается немало людей во всем мире Chronic fatigue as a possible symptom of congenital heart diseaseChronic fatigue is a common problem that many people around the world face |
|||||||||
|