|
|||||||||
|
|
||||||||
29.05 - 15:09
Йодована, рожева, гавайська: якою буває сіль, і чим вона шкідлива| Питание
У зв’язку з дефіцитом солі вітчизняного виробника українці змушені переходити на її імпортні аналоги. Представлені на полицях магазинів товари здебільшого не тільки в рази дорожчі за звичайну сіль, але й мають специфічний вигляд, аромат і смак. Чим відрізняються між собою різні види солі, і який вплив мають на наш організм, Еverydayhealth розповіли лікар-дієтолог Келлі Кеннеді і дієтолог-нутріціолог Лінн Грігер. Користь та шкода солі Натрій є важливою поживною речовиною, необхідною для скорочення кожного м’яза нашого тіла, включаючи серце. Дорослій людині потрібно споживати близько 500 міліграмів (мг) натрію щодня. Незважаючи на те, що сіль нам необхідна і робить їжу набагато смачнішою, переборщувати з нею не варто. За словами дієтологів, надлишок натрію в організмі може призвести до затримки води та високого кровоносного тиску. Гіпертонія здатна негативно впливати на загальний стан здоров’я, і особливо на здоров’я серця. Лікарі рекомендують обмежити споживання натрію до 2300 мг на добу. Для людей з високим тиском або серцевими захворюваннями ця норма має бути знижена до 1500 мг на добу. За їхніми словами, навіть невелике щоденне скорочення споживання солі може мати важливе значення для здоров’я серця у довгостроковій перспективі. Чим відрізняються різні види солі Морська сіль. Її отримують шляхом випарювання морської води. Вона менш оброблена, ніж столова, і містить більше мікроелементів. Проте це не позбавляє її шкідливих властивостей. І морська, і столова сіль містять приблизно однакову кількість натрію. Рожева гімалайська сіль. Добута на морському дні в Пакистані, ця сіль природного рожевого кольору через мікроелементи, що містяться в ній. Але й вони не роблять цей мінерал кориснішим. Натрію в ній міститься стільки ж, скільки й у попередніх видах. Гавайська сіль. Вона буває чорною та червоною. Червона набуває свого кольору через глину на Гаваях, а чорна – від природного активованого вугілля. Як усі попередні варіанти, вона містить у собі мікроелементи, що надають їй унікального смаку. Що ж до вмісту в ній натрію, жодних відмінностей від інших видів солі також не спостерігається. Головною особливістю гавайської солі є крихтість, що робить її ідеальним варіантом для прикрашання екзотичних страв.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Warum Vitamin B12 im Alter mangelt: Was ältere Menschen wissen solltenMit zunehmendem Alter verändert sich der menschliche Körper und ein häufiges Problem ist ein Rückgang des Vitamin-B12-Spiegels Почему витамин B12 становится дефицитным с возрастом: что следует знать пожилым людямС возрастом организм человека меняется, и одной из самых распространенных проблем становится снижение уровня витамина B12 Чому вітамін B12 стає дефіцитним із віком: що варто знати літнім людямЗ віком організм людини змінюється, і однією з поширених проблем стає зниження рівня вітаміну B12 Why Vitamin B12 Becomes Deficient with Age: What Older People Should KnowWith age, the human body changes, and one of the common problems is a decrease in vitamin B12 levels Die beste Alternative zu Thunfisch: gesund, nachhaltig und leckerThunfisch ist seit langem eine beliebte Wahl für diejenigen, die nach einer praktischen Proteinquelle für ihre Ernährung suchen |
|||||||||
|