|
|||||||||
|
|
||||||||
29.05 - 15:09
Йодована, рожева, гавайська: якою буває сіль, і чим вона шкідлива| Питание
У зв’язку з дефіцитом солі вітчизняного виробника українці змушені переходити на її імпортні аналоги. Представлені на полицях магазинів товари здебільшого не тільки в рази дорожчі за звичайну сіль, але й мають специфічний вигляд, аромат і смак. Чим відрізняються між собою різні види солі, і який вплив мають на наш організм, Еverydayhealth розповіли лікар-дієтолог Келлі Кеннеді і дієтолог-нутріціолог Лінн Грігер. Користь та шкода солі Натрій є важливою поживною речовиною, необхідною для скорочення кожного м’яза нашого тіла, включаючи серце. Дорослій людині потрібно споживати близько 500 міліграмів (мг) натрію щодня. Незважаючи на те, що сіль нам необхідна і робить їжу набагато смачнішою, переборщувати з нею не варто. За словами дієтологів, надлишок натрію в організмі може призвести до затримки води та високого кровоносного тиску. Гіпертонія здатна негативно впливати на загальний стан здоров’я, і особливо на здоров’я серця. Лікарі рекомендують обмежити споживання натрію до 2300 мг на добу. Для людей з високим тиском або серцевими захворюваннями ця норма має бути знижена до 1500 мг на добу. За їхніми словами, навіть невелике щоденне скорочення споживання солі може мати важливе значення для здоров’я серця у довгостроковій перспективі. Чим відрізняються різні види солі Морська сіль. Її отримують шляхом випарювання морської води. Вона менш оброблена, ніж столова, і містить більше мікроелементів. Проте це не позбавляє її шкідливих властивостей. І морська, і столова сіль містять приблизно однакову кількість натрію. Рожева гімалайська сіль. Добута на морському дні в Пакистані, ця сіль природного рожевого кольору через мікроелементи, що містяться в ній. Але й вони не роблять цей мінерал кориснішим. Натрію в ній міститься стільки ж, скільки й у попередніх видах. Гавайська сіль. Вона буває чорною та червоною. Червона набуває свого кольору через глину на Гаваях, а чорна – від природного активованого вугілля. Як усі попередні варіанти, вона містить у собі мікроелементи, що надають їй унікального смаку. Що ж до вмісту в ній натрію, жодних відмінностей від інших видів солі також не спостерігається. Головною особливістю гавайської солі є крихтість, що робить її ідеальним варіантом для прикрашання екзотичних страв.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Применение жгучего перца для укрепления сердца: новые научные открытияЖгучий перец, знакомый многим любителям острой пищи, может оказать не только приятный вкус, но и положительное влияние на здоровье сердца Mit scharfen Paprikaschoten das Herz stärken: neue wissenschaftliche ErkenntnisseScharfe Paprika, die vielen Liebhabern scharfer Speisen bekannt sind, können nicht nur angenehm schmecken, sondern sich auch positiv auf die Herzgesundheit auswirken Zastosowanie ostrych papryczek w celu wzmocnienia serca: nowe odkrycia naukoweOstre papryczki, znane wielu miłośnikom pikantnych potraw, nie tylko mają przyjemny smak, ale także korzystnie wpływają na zdrowie serca Вживання пекучого перцю для зміцнення серця: нові наукові відкриттяПекучий перець, знайомий багатьом любителям гострої їжі, може мати не тільки приємний смак, але й позитивний вплив на здоров'я серця Dlaczego olej lniany jest korzystny, zwłaszcza dla kobiet: Przegląd korzyści i właściwościOlej lniany to jeden z najbardziej wartościowych produktów roślinnych, który znajduje szerokie zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce i medycynie |
|||||||||
|