29.05 - 14:05

Простий продукт може знизити ризик розвитку деменції


 

Спосіб життя людини в молодості багато в чому визначає ризик розвитку у нього деменції у похилому віці. Зменшити ймовірність захворювання допомагають не тільки тренування мозку, фізична та соціальна активність, а й регулярне вживання сирої журавлини, як показало дослідження, опубліковане в журналі Frontiers in Nutrition.

Так, учасники, які щодня включали у своє меню жменю цих ягід, продемонстрували високу продуктивність епізодичної пам’яті та прискорену циркуляцію поживних речовин, таких як кисень та глюкоза, у ключових відділах мозку.

“Минулі дослідження показали, що більш високе споживання флавоноїдів з їжею пов’язане з більш повільними темпами зниження когнітивних функцій та виникнення деменції. Було виявлено, що продукти, багаті антоціанами та проантоціанідинами, які надають ягодам червоний, синій або фіолетовий колір, покращують когнити. – нагадав керівник дослідження доктор Девід Возур із Медичної школи Норвіча UEA.

Люди, які щодня з’їдали еквівалент невеликої миски журавлини, вже через 12 тижнів повідомляли про покращення пам’яті та розумових здібностей.

У добровольців також було на 9% менше “поганого” холестерину – ліпопротеїнів низької щільності, які можуть блокувати кровоносні судини.

У дослідженні підкреслюється, що найбільш ефективною така профілактика деменції виявилася для літніх чоловіків, які після закінчення дослідження показали результати тестів, що найбільш обнадійливі.

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Связь группы крови человека и риска тромбообразования: новые научные открытия

Группа крови является одним из важнейших биологических факторов, определяющих не только совместимость для переливания крови, но и может оказывать влияние на здоровье человека
Подробнее »»

Der Zusammenhang zwischen menschlicher Blutgruppe und Thromboserisiko: neue wissenschaftliche Erkenntnisse

Die Blutgruppe ist einer der wichtigsten biologischen Faktoren, der nicht nur die Verträglichkeit für Bluttransfusionen bestimmt, sondern auch einen Einfluss auf die menschliche Gesundheit haben kann
Подробнее »»

Związek między grupą krwi człowieka a ryzykiem zakrzepicy: nowe odkrycia naukowe

Grupa krwi to jeden z najważniejszych czynników biologicznych, który decyduje nie tylko o zgodności krwi z transfuzją, ale może mieć także wpływ na zdrowie człowieka
Подробнее »»

The connection between a person's blood type and the risk of thrombosis: new scientific discoveries

Blood type is one of the most important biological factors that determines not only compatibility for blood transfusions, but can also have an impact on a person's health
Подробнее »»

Зв'язок групи крові людини та ризику тромбоутворення: нові наукові відкриття

Група крові є одним із найважливіших біологічних факторів, який визначає не лише сумісність для переливання крові, але й може мати вплив на здоров'я людини
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua