29.05 - 14:05

Простий продукт може знизити ризик розвитку деменції


 

Спосіб життя людини в молодості багато в чому визначає ризик розвитку у нього деменції у похилому віці. Зменшити ймовірність захворювання допомагають не тільки тренування мозку, фізична та соціальна активність, а й регулярне вживання сирої журавлини, як показало дослідження, опубліковане в журналі Frontiers in Nutrition.

Так, учасники, які щодня включали у своє меню жменю цих ягід, продемонстрували високу продуктивність епізодичної пам’яті та прискорену циркуляцію поживних речовин, таких як кисень та глюкоза, у ключових відділах мозку.

“Минулі дослідження показали, що більш високе споживання флавоноїдів з їжею пов’язане з більш повільними темпами зниження когнітивних функцій та виникнення деменції. Було виявлено, що продукти, багаті антоціанами та проантоціанідинами, які надають ягодам червоний, синій або фіолетовий колір, покращують когнити. – нагадав керівник дослідження доктор Девід Возур із Медичної школи Норвіча UEA.

Люди, які щодня з’їдали еквівалент невеликої миски журавлини, вже через 12 тижнів повідомляли про покращення пам’яті та розумових здібностей.

У добровольців також було на 9% менше “поганого” холестерину – ліпопротеїнів низької щільності, які можуть блокувати кровоносні судини.

У дослідженні підкреслюється, що найбільш ефективною така профілактика деменції виявилася для літніх чоловіків, які після закінчення дослідження показали результати тестів, що найбільш обнадійливі.

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua