|
|||||||||
|
|
||||||||
26.05 - 16:03
Чим небезпечний глютен та в яких продуктах міститься| Питание
Чи такий страшний глютен, як його малюють. У якому разі треба відмовлятись від глютену, а в якому – навіть не думай. М’який і хрусткий круасан, повітряні французькі багети, ароматний домашній хліб. Чи знаєш ти, що такою спокусливою випічка виходить, в основному, завдяки глютену – складному рослинному білку. Одні кажуть, глютен небезпечний для нашого організму, інші – що навпаки. Розбираймось разом, чи треба нам відмовлятись від глютеновмісних продуктів вже сьогодні? Чи спокійно їсти улюблені круасанчики й далі? Що таке глютен Кому протипоказаний глютен Це пов‘язано з аутоімунною хворобою – целіакією. Коли люди з таким діагнозом їдять глютен, порушується всмоктування поживних речовин організмом. І, як наслідок, людина не доотримує життєво необхідні елементи – залізо, фолієву кислоту тощо. Таким людям протипоказані навіть 150 міліграмів глютену. А діагностують целіакію лише аналізом крові на антитіла та біопсією. Чому не треба сідати на безглютенову дієту Бо люди, які відмовляються від всіх продуктів з глютеном, виключають з раціону цілозернові злаки, які містять висівки з пшениці, вівса, ячменю, жита. А ці злаки забезпечують наш організм клітковиною, важливими вітамінами та поживними речовинами, як залізо, кальцій та білок. Краще вже припини їсти печиво, сосиски, білий хліб, кетчуп тощо. Ці продукти, окрім безневинного глютену, містять і досить небезпечні трансжири, консерванти та цукор. Таким чином, відмовляючись від них, люди почуваються здоровіше саме через те, що не їдять всі вищеперелічені складники, а не глютен. От їх сміливо й викидай з раціону. До того ж, не існує науково-обґрунтованих досліджень, які підтверджують, що безглютенові продукти є корисними чи допомагають втратити вагу людям без непереносності глютену. Адже глютен у безглютенових продуктах зазвичай замінюють вже справді шкідливим жиром і цукром. Чому деякі люди страждають непереносимістю глютену Хоч би що там було, непереносність не завжди проявляється однаково: розрізняють три основних види захворювань: целіакія, чутливість до глютену і пшениці, а також алергія на пшеницю. В яких продуктах не міститься глютену?
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Як авокадо сприяє схудненню: переваги для вашого організмуАвокадо — це не лише смачний і поживний фрукт, але й відомий своїми численними перевагами для здоров'я Blutgruppen und ihr Einfluss auf die Attraktivität für Zecken: Welche Gruppe wird am wenigsten gewähltZecken zählen zu den gefährlichsten Parasiten und können verschiedene Infektionskrankheiten wie Borreliose oder Frühsommer-Meningoenzephalitis übertragen Grupy krwi i ich wpływ na atrakcyjność dla kleszczy: Która grupa jest najrzadziej wybieranaKleszcze należą do najniebezpieczniejszych pasożytów, które mogą przenosić różne choroby zakaźne, takie jak borelioza czy kleszczowe zapalenie mózgu Группы крови и их влияние на привлекательность для клещей: Какую группу выбирают меньше всегоКлещи являются одними из самых опасных паразитов, которые могут передавать различные инфекционные заболевания, такие как болезнь Лайма или клещевой энцефалит Blood types and their influence on attractiveness to ticks: Which group is chosen the leastTicks are one of the most dangerous parasites that can transmit various infectious diseases, such as Lyme disease or tick-borne encephalitis |
|||||||||
|