|
|||||||||
|
|
||||||||
26.05 - 16:03
Чим небезпечний глютен та в яких продуктах міститься| Питание
Чи такий страшний глютен, як його малюють. У якому разі треба відмовлятись від глютену, а в якому – навіть не думай. М’який і хрусткий круасан, повітряні французькі багети, ароматний домашній хліб. Чи знаєш ти, що такою спокусливою випічка виходить, в основному, завдяки глютену – складному рослинному білку. Одні кажуть, глютен небезпечний для нашого організму, інші – що навпаки. Розбираймось разом, чи треба нам відмовлятись від глютеновмісних продуктів вже сьогодні? Чи спокійно їсти улюблені круасанчики й далі? Що таке глютен Кому протипоказаний глютен Це пов‘язано з аутоімунною хворобою – целіакією. Коли люди з таким діагнозом їдять глютен, порушується всмоктування поживних речовин організмом. І, як наслідок, людина не доотримує життєво необхідні елементи – залізо, фолієву кислоту тощо. Таким людям протипоказані навіть 150 міліграмів глютену. А діагностують целіакію лише аналізом крові на антитіла та біопсією. Чому не треба сідати на безглютенову дієту Бо люди, які відмовляються від всіх продуктів з глютеном, виключають з раціону цілозернові злаки, які містять висівки з пшениці, вівса, ячменю, жита. А ці злаки забезпечують наш організм клітковиною, важливими вітамінами та поживними речовинами, як залізо, кальцій та білок. Краще вже припини їсти печиво, сосиски, білий хліб, кетчуп тощо. Ці продукти, окрім безневинного глютену, містять і досить небезпечні трансжири, консерванти та цукор. Таким чином, відмовляючись від них, люди почуваються здоровіше саме через те, що не їдять всі вищеперелічені складники, а не глютен. От їх сміливо й викидай з раціону. До того ж, не існує науково-обґрунтованих досліджень, які підтверджують, що безглютенові продукти є корисними чи допомагають втратити вагу людям без непереносності глютену. Адже глютен у безглютенових продуктах зазвичай замінюють вже справді шкідливим жиром і цукром. Чому деякі люди страждають непереносимістю глютену Хоч би що там було, непереносність не завжди проявляється однаково: розрізняють три основних види захворювань: целіакія, чутливість до глютену і пшениці, а також алергія на пшеницю. В яких продуктах не міститься глютену?
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Czy muszę umyć twarz po nałożeniu maseczki materiałowejMaseczki w płachcie stały się popularnym produktem do pielęgnacji skóry ze względu na wygodę i skuteczność Нужно ли умывать лицо после нанесения тканевой маскиТканевые маски стали популярным средством ухода за кожей благодаря их удобству и эффективности Should You Wash Your Face After Applying a Sheet MaskSheet masks have become a popular skin care product due to their convenience and effectiveness Чи потрібно вмивати обличчя після нанесення тканинної маскиТканинні маски для обличчя стали популярним засобом догляду за шкірою завдяки їхній зручності та ефективності Why does a double chin appear: the main causes and ways to solve the problemA double chin, or fatty tissue that accumulates under the chin and forms a double chin, can be a source of complexes for many people |
|||||||||
|