|
|||||||||
|
|
||||||||
26.05 - 16:03
Чим небезпечний глютен та в яких продуктах міститься| Питание
Чи такий страшний глютен, як його малюють. У якому разі треба відмовлятись від глютену, а в якому – навіть не думай. М’який і хрусткий круасан, повітряні французькі багети, ароматний домашній хліб. Чи знаєш ти, що такою спокусливою випічка виходить, в основному, завдяки глютену – складному рослинному білку. Одні кажуть, глютен небезпечний для нашого організму, інші – що навпаки. Розбираймось разом, чи треба нам відмовлятись від глютеновмісних продуктів вже сьогодні? Чи спокійно їсти улюблені круасанчики й далі? Що таке глютен Кому протипоказаний глютен Це пов‘язано з аутоімунною хворобою – целіакією. Коли люди з таким діагнозом їдять глютен, порушується всмоктування поживних речовин організмом. І, як наслідок, людина не доотримує життєво необхідні елементи – залізо, фолієву кислоту тощо. Таким людям протипоказані навіть 150 міліграмів глютену. А діагностують целіакію лише аналізом крові на антитіла та біопсією. Чому не треба сідати на безглютенову дієту Бо люди, які відмовляються від всіх продуктів з глютеном, виключають з раціону цілозернові злаки, які містять висівки з пшениці, вівса, ячменю, жита. А ці злаки забезпечують наш організм клітковиною, важливими вітамінами та поживними речовинами, як залізо, кальцій та білок. Краще вже припини їсти печиво, сосиски, білий хліб, кетчуп тощо. Ці продукти, окрім безневинного глютену, містять і досить небезпечні трансжири, консерванти та цукор. Таким чином, відмовляючись від них, люди почуваються здоровіше саме через те, що не їдять всі вищеперелічені складники, а не глютен. От їх сміливо й викидай з раціону. До того ж, не існує науково-обґрунтованих досліджень, які підтверджують, що безглютенові продукти є корисними чи допомагають втратити вагу людям без непереносності глютену. Адже глютен у безглютенових продуктах зазвичай замінюють вже справді шкідливим жиром і цукром. Чому деякі люди страждають непереносимістю глютену Хоч би що там було, непереносність не завжди проявляється однаково: розрізняють три основних види захворювань: целіакія, чутливість до глютену і пшениці, а також алергія на пшеницю. В яких продуктах не міститься глютену?
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Dangerous summer shoes: orthopedist's tips for keeping your feet safeSummer is a time when we try to enjoy warm weather, outdoor recreation and active walks Опасная летняя обувь: советы ортопеда по безопасности ваших ногЛето – это время, когда мы стараемся наслаждаться теплой погодой, отдыхом на природе и активными прогулками Небезпечне літнє взуття: поради ортопеда для безпеки ваших нігЛіто — це час, коли ми намагаємося насолоджуватись теплою погодою, відпочинком на природі та активними прогулянками Хроническая усталость как возможный симптом врожденного порока сердцаХроническая усталость – это распространенная проблема, с которой сталкивается немало людей во всем мире Chronic fatigue as a possible symptom of congenital heart diseaseChronic fatigue is a common problem that many people around the world face |
|||||||||
|