12.05 - 13:05

Через які продукти може розвинутися артрит


 

Вчені зі Школи медицини Університету Джорджа Вашингтона та Комітету лікарів за відповідальну медицину в США провели дослідження впливу їжі на розвиток артриту


Через які продукти може розвинутися артрит


Кожна 5 зі 100 людина у світі хвора на ревматоїдний артрит, причому у жінок це захворювання виникає в 5 разів частіше, ніж у чоловіків. І якщо не лікуватися вчасно, розвивається багато симптомів.
Щоб з’ясувати вплив харчування на перебіг артриту, фахівці досліджували 44 особи з діагностованим артритом. Протягом 16 тижнів одна група дотримувалася спеціальних дієт, а друга отримувала плацебо — добавки-пустушки.

З’ясувалося, що в учасників з першої групи кількість опухлих суглобів стала меншою ніж у 2 рази. У другій групі стало гірше.

Фахівці простежили зв’язок між загостренням артриту та харчуванням. Виявилося, що виключення м’яса, риби, цитрусів, шоколаду, горіхів та глютена впливає на покращення стану.

Крім того, вчені перерахували продукти, які не можна їсти при ревматоїдному артриті:

— молоко та молочні продукти з високим відсотком жиру;

— жирне м’ясо;

— солодощі, обмеження стосуються також меду;

— горіхи;

— спеції;

— консерви;

— алкоголь;

— баклажани;

— картопля;

— помідори;

— цитрусові;

— сіль.

newsyou.info

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Связь группы крови человека и риска тромбообразования: новые научные открытия

Группа крови является одним из важнейших биологических факторов, определяющих не только совместимость для переливания крови, но и может оказывать влияние на здоровье человека
Подробнее »»

Der Zusammenhang zwischen menschlicher Blutgruppe und Thromboserisiko: neue wissenschaftliche Erkenntnisse

Die Blutgruppe ist einer der wichtigsten biologischen Faktoren, der nicht nur die Verträglichkeit für Bluttransfusionen bestimmt, sondern auch einen Einfluss auf die menschliche Gesundheit haben kann
Подробнее »»

Związek między grupą krwi człowieka a ryzykiem zakrzepicy: nowe odkrycia naukowe

Grupa krwi to jeden z najważniejszych czynników biologicznych, który decyduje nie tylko o zgodności krwi z transfuzją, ale może mieć także wpływ na zdrowie człowieka
Подробнее »»

The connection between a person's blood type and the risk of thrombosis: new scientific discoveries

Blood type is one of the most important biological factors that determines not only compatibility for blood transfusions, but can also have an impact on a person's health
Подробнее »»

Зв'язок групи крові людини та ризику тромбоутворення: нові наукові відкриття

Група крові є одним із найважливіших біологічних факторів, який визначає не лише сумісність для переливання крові, але й може мати вплив на здоров'я людини
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua