10.05 - 18:06

Вітамінний скарб: як часто потрібно вживати зелень


 

Як потрібно вживати зелень: поради дієтолога
Якщо ви плануєте додати зелень в суп або іншу страву під час приготування, намагайтеся робити це за 5-10 хвилин до повної готовності. Вітамін С і фолієва кислота руйнуються під час термічної обробки, тому більшу частину зелені слід вживати саме у свіжому вигляді.
Зелень варто додавати під час кожного прийому їжі. Наприклад, листовий салат. Він може бути основою будь-якого овочевого салату або зеленого коктейлю. Велике листя можна використовувати в приготуванні ролів з різними начинками або в бутербродах з цільнозернового хліба.
Рання зелень може містити нітрати і пестициди. Зменшити кількість їх можна, якщо вживати тільки листові пластинки зелені, оскільки основна маса нітратів зосереджена в черешках (базилік, петрушка, кріп та інші види).
Від нітратів можна позбавитися, якщо вимочувати зелень в холодній воді протягом пів години. Однак тоді водорозчинні вітаміни (вітамін С, вітаміни групи В, зокрема фолієва кислота, нікотинова кислота) частково вимиваються з рослини.
Щоб знизити кількість пестицидів, мийте зелень під проточною водою, адже пестициди часто перебувають на поверхні листя.
Формуйте меню на основі сезонної зелені.

newsyou.info

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua