|
|||||||||
|
|
||||||||
07.05 - 10:05
Чіпси виявилися ще шкідливішими, ніж вважалося раніше| Питание
Багато хто любить перекушувати цим популярним продуктом. Однак, як заявили фахівці, чіпси можуть спричинити безліч небажаних побічних ефектів. Середній пакет чіпсів містить достатньо жиру та солі, щоб уберегти будь-кого, хто сидить на дієті, від занадто частого їх вживання. Крім шкоди для фігури, ця закуска збільшує ймовірність виникнення та інших проблем із здоров’ям. Фахівець із харчування Бланка Гарсія повідомила, що стружка від чіпсів може сприяти утворенню карієсу. Вона пояснила, що це відбувається через бактерії в роті, що ферментують харчові вуглеводи. Чіпси багаті гідролізованим крохмалем (розщепленими вуглеводами). При вживанні їх відбуваються дві речі: чіпси прилипають до зубів та знижують pH зубної тканини, що дозволяє бактеріям бродити. Крім того, чіпси демінералізують зуб, збільшуючи ризик карієсу, пише сайт Eatthis.com. Медичний центр Університету Рочестера оцінює картопляні чіпси як один із найгірших продуктів для ваших зубів через те, що вони можуть застрягти в щілинах та спричинити тривале пошкодження. Ще один факт озвучив експерт Холлі Кламер. Він зазначив, що чіпси піддають організм впливу потенційного канцерогену – акриламіду. Він міститься в тютюновому димі та деяких забруднювачах навколишнього середовища, але його також можна знайти у ряді продуктів харчування. За даними Вінчестерської лікарні, цей канцероген без запаху та смаку зазвичай використовується як хімічна речовина для збереження продуктів харчування. Він природним чином виникає під час смаження картоплі за високих температур. Дослідження на мишах припускають, що акриламід може збільшити ризик деяких видів раку. Вчені з Північної Америки та Західної Європи незалежно один від одного дійшли висновку, що приготування картоплі в олії за високих температур призвело до отримання продукту зі значним вмістом акриламіду.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Zastosowanie ostrych papryczek w celu wzmocnienia serca: nowe odkrycia naukoweOstre papryczki, znane wielu miłośnikom pikantnych potraw, nie tylko mają przyjemny smak, ale także korzystnie wpływają na zdrowie serca Вживання пекучого перцю для зміцнення серця: нові наукові відкриттяПекучий перець, знайомий багатьом любителям гострої їжі, може мати не тільки приємний смак, але й позитивний вплив на здоров'я серця Dlaczego olej lniany jest korzystny, zwłaszcza dla kobiet: Przegląd korzyści i właściwościOlej lniany to jeden z najbardziej wartościowych produktów roślinnych, który znajduje szerokie zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce i medycynie Warum Leinsamenöl besonders für Frauen vorteilhaft ist: Vorteile und Eigenschaften im ÜberblickLeinsamenöl ist eines der nützlichsten Pflanzenprodukte, das nicht nur in der Küche, sondern auch in der Kosmetik und Medizin breite Anwendung findet Почему льняное масло полезно, особенно для женщин: Обзор преимуществ и свойствЛьняное масло – это один из самых полезных растительных продуктов, который находит широкое применение не только в кулинарии, но и в косметологии и медицине |
|||||||||
|