|
|||||||||
|
|
||||||||
07.05 - 10:05
Чіпси виявилися ще шкідливішими, ніж вважалося раніше| Питание
Багато хто любить перекушувати цим популярним продуктом. Однак, як заявили фахівці, чіпси можуть спричинити безліч небажаних побічних ефектів. Середній пакет чіпсів містить достатньо жиру та солі, щоб уберегти будь-кого, хто сидить на дієті, від занадто частого їх вживання. Крім шкоди для фігури, ця закуска збільшує ймовірність виникнення та інших проблем із здоров’ям. Фахівець із харчування Бланка Гарсія повідомила, що стружка від чіпсів може сприяти утворенню карієсу. Вона пояснила, що це відбувається через бактерії в роті, що ферментують харчові вуглеводи. Чіпси багаті гідролізованим крохмалем (розщепленими вуглеводами). При вживанні їх відбуваються дві речі: чіпси прилипають до зубів та знижують pH зубної тканини, що дозволяє бактеріям бродити. Крім того, чіпси демінералізують зуб, збільшуючи ризик карієсу, пише сайт Eatthis.com. Медичний центр Університету Рочестера оцінює картопляні чіпси як один із найгірших продуктів для ваших зубів через те, що вони можуть застрягти в щілинах та спричинити тривале пошкодження. Ще один факт озвучив експерт Холлі Кламер. Він зазначив, що чіпси піддають організм впливу потенційного канцерогену – акриламіду. Він міститься в тютюновому димі та деяких забруднювачах навколишнього середовища, але його також можна знайти у ряді продуктів харчування. За даними Вінчестерської лікарні, цей канцероген без запаху та смаку зазвичай використовується як хімічна речовина для збереження продуктів харчування. Він природним чином виникає під час смаження картоплі за високих температур. Дослідження на мишах припускають, що акриламід може збільшити ризик деяких видів раку. Вчені з Північної Америки та Західної Європи незалежно один від одного дійшли висновку, що приготування картоплі в олії за високих температур призвело до отримання продукту зі значним вмістом акриламіду.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Wie regelmäßige sportliche Aktivitäten zur psychischen Gesundheit beitragenSportliche Aktivitäten wirken sich positiv auf die körperliche Gesundheit aus, ihre Wirkung auf die psychische Verfassung ist jedoch nicht weniger wichtig Связь группы крови человека и риска тромбообразования: новые научные открытияГруппа крови является одним из важнейших биологических факторов, определяющих не только совместимость для переливания крови, но и может оказывать влияние на здоровье человека Der Zusammenhang zwischen menschlicher Blutgruppe und Thromboserisiko: neue wissenschaftliche ErkenntnisseDie Blutgruppe ist einer der wichtigsten biologischen Faktoren, der nicht nur die Verträglichkeit für Bluttransfusionen bestimmt, sondern auch einen Einfluss auf die menschliche Gesundheit haben kann Związek między grupą krwi człowieka a ryzykiem zakrzepicy: nowe odkrycia naukoweGrupa krwi to jeden z najważniejszych czynników biologicznych, który decyduje nie tylko o zgodności krwi z transfuzją, ale może mieć także wpływ na zdrowie człowieka The connection between a person's blood type and the risk of thrombosis: new scientific discoveriesBlood type is one of the most important biological factors that determines not only compatibility for blood transfusions, but can also have an impact on a person's health |
|||||||||
|