09.11 - 16:38

Як підготуватися до виписки з роддому: обрання одягу для новонароджених


 

Один з найприємніших моментів у підготовці майбутньої мами до пологів - це, звісно, покупка одягу для новонародженого маляти. Малюку не знадобиться багато одягу, оскільки він швидко ростиме. Новонароджені діти ростуть не за днями, а за годинами, але важливо, щоб завжди був чистий одяг для малюка.

Який одяг потрібен новонародженому на виписку

Головне правило - новонароджений має бути одягнутий тепло. У перші місяці свого життя діти дуже чутливі до навіть найменших перепадів температури і легко мерзнуть. Тому варто придбати одяг із шерсті, навіть якщо ваше маля народилося в теплу пору року. Дітям краще переносити натуральні тканини, оскільки синтетика може викликати подразнення шкіри та алергічні реакції. Одяг для новонароджених має враховувати всі особливості дитячого тіла.

Найкраще підготувати одяг для немовлят, що включає наступне: распашонки, повзунки, комбінезон або полукомбінезон, чепчики або шапочки, рукавички, носочки або пінетки. Перед тим, як йти в магазин за одягом для новонародженого на виписку з роддому, не соромтеся звернутися до друзів і родичів - вони, можливо, мають дитячі речі в хорошому стані, які вони готові передати безкоштовно. На перший час у вас буде багато більш важливих витрат, і такий підхід допоможе вам зекономити частину бюджету.

Вимоги до якості

Особливу увагу слід приділити повзункам, резинка яких не повинна доторкатися до недавно перев'язаного пупка маляти. Часто новоспеченим мамам радять зовсім відмовитися від ползунків із резинкою.

Білизна для дитини має бути вільною - в распашонках йому має бути комфортно, і вам не повинно бути проблем надягати її на малюка. У перші півроку життя вашої дитини проведе практично постійно в сні. Тому в цей період не варто перейматися дорогим та красивим одягом. Зосередьтеся на практичності та зручності, і ви завжди зможете нарядити малюка. Новонароджені діти дуже вразливі до інфекцій, тому одяг та пелюшки дитячі  потрібно прати часто та невеликими порціями - це слід враховувати при виборі одягу з м'якими швами або візерунками, які не линяють.

Кожна мама, яка піклується про свою дитину, знає, що найпрактичнішим одягом для новонароджених є комбінезони. Звичайно, без кофточок і ползунків обійтися складно, але комбінезони для новонароджених завжди на першому місці. Одяг для малюка повинен давати можливість швидко і легко переодягнути його, змінити підгузок або провести гігієнічні процедури. Іншими словами, одяг має легко відстібатися. Дитина, досліджуючи світ, активно рухається, тому в неї має бути одяг, який не зсовується та не утворює складок.

Підготовлюючи одяг для новонародженого в роддом, обов'язково добре вимийте та прасуйте всі речі, які будуть контактувати з ніжною шкірою вашої дитини.

Який розмір одягу купувати на виписку з роддому?

Виписка з роддому - велике свято для батьків, бабусь і дідусів. Тому ви, навряд чи зможете втриматися від бажання вдягнути малюка до цього урочистого події. Перш за все треба подумати про конверт на виписку. Він може бути теплим або з більш тонких тканин, в залежності від того, в яку пору року ваша дитина народилася. Конверт може бути виконаній у вигляді комбінезону, тому цей варіант вважається більш практичним.

Покупаючи одяг в роддом, враховуйте зріст і темпи росту малечі. Лікарі стверджують, що при народженні зріст дитини може коливатися від 50 до 56 сантиметрів, що відповідає 56 розміру одягу для малят. Однак досвідчені мами не радять купувати велику кількість речей 56 розміру, оскільки вже через кілька тижнів малюк підросте, і придбані речі будуть йому маленькими. Новонароджені діти ростуть на 2-3 сантиметри щомісяця. Знаючи, який одяг потрібен новонародженому на перший час, придбайте мінімальний набір речей, а інші краще докупити по мірі необхідності.

Сьогодні одяг для виписки для новонароджених продається цілими комплектами, або, щоб заощадити, ви можете зібрати такий набір самостійно.

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Gesundheit und Pestizide: Verbreitung und mögliche Folgen

Pestizide, Chemikalien, die Pflanzen vor Schädlingen und Krankheiten schützen, werden in der Landwirtschaft auf der ganzen Welt gnadenlos eingesetzt.
Подробнее »»

Gesunde Ernährung für schöne Haut: kompetente Beratung

Für viele Menschen ist Hautpflege ein wichtiger Aspekt eines gesunden Lebensstils.
Подробнее »»

Здоров'я та пестициди: поширення й можливі наслідки

Пестициди, хімічні речовини, які використовуються для захисту рослин від шкідників та хвороб, нещадно застосовуються у сільському господарстві по всьому світу
Подробнее »»

Health and pesticides: prevalence and possible consequences

Pesticides, chemicals used to protect plants from pests and diseases, are used mercilessly in agriculture around the world.
Подробнее »»

Здоровье и пестициды: распространение и возможные последствия

Пестициды, химические вещества, которые используются для защиты растений от вредителей и болезней, беспощадно используются в сельском хозяйстве по всему миру.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua