03.09 - 11:08

Українцям спростять покупку житла


 

Верховна Рада 30 серпня схвалила у першому читанні законопроект 7683 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування угод з об'єктами нерухомого майна, які будуть збудовані в майбутньому.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк вважає, що він полегшить українцям доступ до нового житла, пише "Судово-юридична газета".

"Після ухвалення цього Закону ми покращимо рівень забезпеченості українців житлом, розширимо список нерухомості та зможемо збільшити обсяги будівництва", - пояснила вона.

Серед пропонованих змін:

Звільнення від сплати ПДФО угод із продажу житла та інших об'єктів будівництва, у тому числі незавершених, якщо майнове право на них зареєстровано на користь покупця та за них сплачено хоча б частково. ПДФО сплачується за різницею між сумами купівлі та продажу.

Введення касового методу (податок стягується лише за наявності доходу) для забудовників та девелоперів для визначення податкових зобов'язань з ПДВ щодо операцій з об'єктами нерухомості, які будуть побудовані в майбутньому.

Включення до переліку операцій з "першого постачання житла" також угоди з купівлі-продажу неподільного житлового об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта житлової нерухомості.

"Також він допоможе очистити галузь від можливого шахрайства з ПДВ та легалізує ринок торгівлі майбутніми об'єктами нерухомості", - додала Шуляк.

sundaynews.info


 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua