27.02 - 10:32

5 речей, яких варто навчити дитину до року


 

Займаючись своїм немовлям, варто знати, що вже в перший рік життя дитина повинна багато чого вміти. Яких же 5 речей повинні навчити батьки малюка до його першого дня народження?
1. Займати себе
Психологи радять, що маляті з самого раннього віку необхідно час від часу грати на самоті. Досить 10-15 хвилин на день. Немовля розгляне все навколо, перебере брязкальця, побудує башточки з кубиків.

2. Спускатися з ліжка
Навчіть малюка не тільки бути обережним, коли він повзе по краю ліжка, але і поясніть, покажіть, як з нього спускатися: спочатку розвернутися попою, потім, звісивши ніжки, стати на підлогу. Пара тренувань - і він засвоїть урок.

3. Користуватися ложкою
У рочок малюк досить розвинений, щоб без сторонньої допомоги користуватися ложкою, тому потрібно поступово привчати його їсти самостійно. Навіть якщо ви дитину годуєте, потрібно під час годування давати їй в руку ложку, і не варто забирати її і сердитися, якщо малюк брудниться в процесі їжі, адже не все відразу виходить.

4. Пити з чашки (поїльника)
Якщо у малюка ніяк не виходить пити з чашки, почніть освоювати поїльник. Моделей безліч. Виберіть ту, що зроблена з безпечного матеріалу. Поїльник повинен бути легким, а його колір - подобатись дитині.

5. Розуміти слово "не можна"
Щоб малятко спокійно реагувало на заборони, обмежень не повинно бути занадто багато. Проявляйте строгість в ті моменти, коли він прямує до небезпечного об'єкту: розетки, плити, вікна. Якщо без кінця повторювати "не можна", дуже скоро карапуз перестане реагувати на це слово.

nashamama.com

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua