17.09 - 00:19

Чим корисний біг


 

Чим корисний біг

Мрієте позбутися кількох зайвих кілограмів і покращити тонус м’язів? Вам допоможе біг. Регулярні пробіжки навіть на невеликі дистанції принесуть багато користі.Сьогодні є багато додатків і спеціальних сервісів, які дозволяють відстежувати дистанцію, час.

Калькулятор темпа бігу – зручний  і  корисний сервіс. Завдяки йому ви можете прогнозувати проходження дистанції, яку ви обрали. Ви можете обрати відстань – 1 км, 3 км, 5 км чи навіть 10 км. Можна обрати півмарафон ( 21 097 м) та марафон (42 195 м). А якщо ввести час, який ви плануєте витратити на подолання дистанції, то легко можна розрахувати середній темп бігу.

Користуватися калькулятором бігу дуже просто: очистити дані можна завдяки оновленню сторінки. Після цього потрібно видалити час і темп, які ви вводили.

Як розрахувати фінішний час

Завдяки сервісу розрахувати час бігу дуже просто: темп бігу потрібно помножити на дистанцію. Для прикладу, ви можете пробігти кілометр за 7 хвилин. Але ви хочете знати, за скільки часу ви подолаєте 10 км. Вам потрібно заповнити всі поля, а тоді обрати опцію «Розрахувати час». За лічені секунди калькулятор бігу покаже час. Аналогічно можна розрахувати не тільки час, але й дистанцію і темп.

Кому це потрібно

Сервіс корисний і для тих, хто часто бігає, і для новачків. Якщо ви не знаєте з чого почати, блог про біг стане у нагоді. Тут є спеціальні бігові вправи,  інформація про марафони, а  також – документальні фільми про біг.

В чому користь бігу

• Подолання тривожності. Біг допомагає впоратися зі стресом і його наслідками, знижує рівень тривожності.  Ті, хто регулярно бігають, не страждають від безсоння і порушень сну. Навіть невелика пробіжка робить людину спокійнішою: в організмі зростає рівень гама-аміно-бутирової кислоти (ГАБК) та вимикаються гормони стресу.

• Біг на свіжому повітрі сприяє утворення серотоніну, який називають гормоном щастя. Він збуджує і ощасливлює  мозок. Нестача гормону часто є причиною депресії, апатії.

• Біг запобігає старінню мозку. Під час пробіжки виробляється речовина, яка береже нейрони і не дає їм загинути - нейротрофін. Крім того, біг покращує кровообіг, насичує тканини киснем, тому сповільнює старіння мозку.

• Біг дарує заряд енергії, позитивного настрою. Це чудовий спосіб відволіктися від звичної рутини.   Тренування – вихід із зони комфорту,  який дозволяє відчути власні сили. Тому  у спортсменів висока самооцінка і позитивне сприйняття свого тіла.

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Benannt als das nützlichste Getreide für die Gesundheit

Forscher untersuchen weiterhin den Nutzen verschiedener Produkte für die menschliche Gesundheit, und eines der Ergebnisse dieser Studien ist die Identifizierung der nützlichsten Getreidesorten
Подробнее »»

Named the most useful cereal for health

Researchers continue to study the usefulness of various products for human health, and one of the results of these studies is the identification of the most useful cereals
Подробнее »»

Названа наиболее полезная крупа для здоровья

Исследователи продолжают изучать полезность различных продуктов для здоровья человека, и одним из результатов этих исследований является выявление самой полезной крупы
Подробнее »»

Названо найбільш корисну крупу для здоров'я

Дослідники продовжують вивчати корисність різних продуктів для здоров'я людини, і одним з результатів цих досліджень є виявлення найкориснішої крупи.
Подробнее »»

6 najbardziej szkodliwych pokarmów dla wątroby: zwiększ swoją świadomość zdrowotną

Wątroba to niezwykle ważny narząd odpowiedzialny za oczyszczanie organizmu z toksyn oraz wytwarzanie żółci niezbędnej do prawidłowego trawienia.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua