|
|||||||||
|
|
||||||||
24.01 - 17:17
Розсипний чай як вираження традиції| Питание
Класична чайна церемонія передбачає використання саме розсипного продукту, тобто висушеного цілісного листя. Тільки відносно недавно з'явилися різні види пакетованого та ароматизованого чаю. Однак, як і раніше, традиційним вважається звичайне чайне листя у поєднанні з бруньками, яке проходять різні ступені ферментації (залежно від сорту).
На що орієнтуватися при виборіНасамперед слід звертати увагу на сорт. Існує безліч різновидів, що відрізняються смаковими особливостями. Чай розсипний підбирається в залежності від того, якому саме смаку ви надаєте перевагу. Наприклад, індійський Асам відрізняється інтенсивними смаковими та ароматичними властивостями. А ось китайський Лун Цзін – «легкий» зелений чай із ледь вловимим квітковим ароматом. Зовнішньо розсипний чай теж відрізняється. Класичні сорти мають чорний, червоний та коричневий кольори. У зелених різновидів можуть бути оливкові відтінки. Щодо аромату, то у чорних сортів він має виразні відтінки фруктів або меду. А ось у зелених може відчуватися запах трави та квітів. Хороший продукт – цільнолистовий. Зазвичай він має вигляд скручених висушених листочків. У ньому не повинно бути ніяких сторонніх домішок типу гілочок, корінців та дрібного сміття. Допускається наявність нирок, які додають смаку вишуканості. У плані користі найкращим варіантом вважається білий чай. Ступінь його обробки – мінімальний. Особливість його в тому, що виробляється він з нирок, з невеликим додаванням листя. Завдяки цьому формується особливо ніжний аромат. Також варто відзначити й зелений продукт, який дуже багатий на корисні компоненти: • вітаміни; • антиоксиданти; • мікроелементи; • мінерали.
Властивості чаюЗалежно від конкретного сорту можна відчути різний ефект від вживання. Слабоферментовані настої тонізують та освіжають, сильноферментовані – бадьорять та стимулюють. По-справжньому насолодитися напоєм можна лише тоді, коли він є натуральним. У ньому не повинно бути жодного із двох популярних штучних інгредієнтів. 1. Барвник. 2. Ароматизатор.
Наявність барвника можна перевірити тестовою заваркою у холодній воді. Якщо сировина неякісна, вода відразу ж пофарбується в коричнево-червоні відтінки. Хороший чай зазвичай продається у спеціалізованих магазинах, наприклад тут. Справжній чайний смак ніколи буває надто яскравим та інтенсивним, так само як і аромат. Тому якщо настій має надто стійкий та насичений аромат, швидше за все там присутні ароматизатори. Зазвичай вони додаються до пакетованого чаю, який коштує дешевше. Традиційно найбільшими постачальниками є Індія та Китай. Але зараз досить популярними є продукти зі Шрі-Ланки, Кенії та навіть Тайваню. Кенійські варіанти славляться своєю міцністю, а в Тайвані виробляють дуже гарний улун. Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Skuteczność stosowania olejków eterycznych w walce z trądzikiem na twarzyDuża część populacji boryka się z problemem trądziku na twarzy, który może znacząco zepsuć nastrój i wpłynąć na samoocenę. Die Wirksamkeit der Verwendung ätherischer Öle im Kampf gegen Akne im GesichtEin großer Teil der Bevölkerung ist mit Akne im Gesicht konfrontiert, die die Stimmung erheblich beeinträchtigen und das Selbstwertgefühl beeinträchtigen kann. Ефективність використання ефірних олій у боротьбі з прищами на обличчіВелика частина населення стикається з проблемою прищів на обличчі, що може суттєво псувати настрій і впливати на самоповагу Здоровая пища для красивой кожи: советы экспертовДля многих людей уход за кожей является важным аспектом здорового образа жизни. Owoce: skuteczna broń w walce z nadwagąKażdy wie, że prawidłowe odżywianie i aktywny tryb życia to klucz do zdrowia i utrzymania optymalnej wagi. |
|||||||||
|