|
|||||||||
|
|
||||||||
23.04 - 23:12
Топ-5 українських страв| Питание
Топ-5 українських страв Українські гастрономічні традиції, яким по деяким даним понад 7 тисяч років, збереглися й понині. Тому навіть у 21 столітті перші страви на обід та смачні вареники на вечерю – невід’ємна складова української культури харчування. Особливі рецепти борщу – символу української кухні, бограчу, супів можна знайти не лише у записній книзі прабабусі, але й на Foodideas – кулінарному сайті. Тут зібрані автентичні кулінарні страви як української кухні, так і кухні світу, тому кожен зможе знайти те, що йому до вподоби. Що ж особливо полюбляють українці? Заглянемо в топ-5 українських страв і дізнаємося про їх кулінарні вподобання. №1. Борщ Борщ - Нематеріальна культурна спадщина України. Й не дивно, адже для більшості українців – це найсмачніша і найулюбленіша страва української кухні. Ба більше, борщ входить в топ-20 супів світу. Тому нам однозначно є чим пишатися! Якими б смачними не були рецепти супів, бограчів, капусняків, борщ їм не конкурент, адже готують його по всій Україні, хоча з деякими відмінностями. Тільки уявіть – рецептів борщу понад 70, а класичний його варіант містить аж 30 інгредієнтів. Рецепти борщу в залежності від регіону можна знайти на тому ж сайті Foodideas. №2. Капусняк Капусняк – не така поширена страва в Україні. Проте в Центральних регіонах країни він стоїть поруч з борщем. Основним інгредієнтом капусняка є квашена капуста, що і надає страві кислуватого смаку, решта «наповновачів» варіюється в залежності від сезону. №3. Вареники Пироги – так називають вареники на заході України. Проте від зміни назви, їх смакові властивості не змінюються. Готують їх з прісного тіста, начинку – в залежності від регіону: • на Поліссі- товчена квасоля; Проте традиційними начинками для вареників є: картопля, сир, вишні, чорниці. №4. Банош Банош готують і їдять по всій Україні, проте найбільш його полюбляють на Галичині. Та щоб приготувати справжній банош потрібно: • чавунний казан та відкрите вогнище; №5. Деруни Кремзлики, тертюхи, рисилованики, терчаники або просто деруни – смачні картопляні оладки, які особливо полюбляють готувати на півночі та сході України. Раніше деруни вважалися святковою стравою, проте зараз їх готують і в будні, головне набратися сил і натерти достатньо картоплі. Вже готові до нових кулінарних звершень? Тоді мерщій на Foodideas за пошуком автентичних рецептів. Буде смачно! Обіцяємо!
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Ukraińskie źródła młodości: sekret skutecznego napojuW dzisiejszym świecie, gdzie stres, zanieczyszczone środowisko i złe nawyki zagrażają zdrowiu, wiele osób szuka skutecznych sposobów na przedłużenie życia i zachowanie młodości. Українські джерела молодості: таємниця дієвого напоюУ сучасному світі, де стрес, забруднене середовище та погані звички загрожують здоров'ю, багато людей шукають ефективних способів продовження життя та збереження молодості. Szpinak: przydatne właściwości i pięć powodów jego stosowania w codziennym żywieniuSzpinak to zielona roślina bogata w witaminy i minerały, charakteryzująca się soczystością i delikatnym smakiem. Spinat: nützliche Eigenschaften und fünf Gründe für seine Verwendung in der täglichen ErnährungSpinat ist eine grüne Pflanze mit einem reichen Vorrat an Vitaminen und Mineralstoffen, die sich durch ihre Saftigkeit und ihren delikaten Geschmack auszeichnet. Spinach: useful properties and five reasons for its use in daily nutritionSpinach is a green plant with a rich deposit of vitamins and minerals, which is noted for its juiciness and delicate taste. |
|||||||||
|