05.05 - 17:04

Як розігнати метаболізм: 8 корисних порад


 

Метаболізм-черепаху таки можна перетворити на прудкого зайчика. Вісім корисних порад, як це зробити, зібрала Українська правда.


 

Регулярно їжте. Повноцінно їсти або отримувати корисний снек треба кожні 3 години, тоді метаболізм працює ефективно. Спожита їжа перетворюватиметься на енергію, а не відкладатиметься в вигляді жиру.

Коли ви пропускаєте прийом їжі, метаболізм уповільнюється ( в теорії це відбувається для того, щоби нам вистачило запасів протриматися довгу холодну зиму, яка вже близько). Тіло входить у стан стресу, що може призвести до гормонального дисбалансу та нестачі корисних речовин.

 

 

Не обмежуйте себе в калоріях. Так, це дає досить швидкий та короткостроковий результат, але насправді ви заганяєте себе глибше в проблему, з якої потім будете довго вибиратися (дивіться попередній пункт).

Будьте обережні з певними продуктами. Деякі продукти в сирому вигляді можуть впливати на роботу щитоподібної залози. А вона відіграє ключову роль у контролі метаболізму. На думку лікаря-дієтолога Стівена Макарі, наприклад, броколі та білокачанна капуста в цьому плані – найбільші бешкетники. Деякі люди реагують на капустяний сік зниженням температури тіла, а це означає, що метаболізм уповільнюється.

У жодному разі не треба уникати цих продуктів, вони дуже корисні, але не налягайте на них та не їжте часто в сирому вигляді.

Включіть до раціону певні продукти. Високоякісний протеїн – це дика риба, яйця, яловичина, курятина, молоко та сир. Дефіцит протеїну – це поширена проблема жінок. Він може призводити до численних гормональних дисбалансів. Корисною є також кокосова олія.

Уникайте певних продуктів. Це поліненасичені жирні кислоти – олія каноли, соняшникова, кукурудзяна, сафлорова, олія рисових висівок, кунжутна – усі вони є високонестабільними жирами, котрі можуть завдати організмові стресу на гормональному рівні, отже, вплинути на метаболізм.

Харчуйтеся збалансовано. Робіть акцент на білках, але під час кожного прийому їжі ви маєте отримувати і їх, і жири, і вуглеводи. Це потрібно для оптимальної роботи метаболізму, і дієти з низькою кількістю вуглеводів іноді можуть принести більше шкоди, ніж користі.

Спіть добре. Уві сні тіло самовідновлюється за рахунок секреції гормонів. Якщо ви недосипаєте, для організму це стрес, і він починає, про всяк випадок, відкладати жир, особливо в зоні талії.

Займайтеся спортом. М’язи – це найбільш метаболічно активна тканина в організмі. Коротше кажучи, чим більше м’язів, тим швидший метаболізм. І, знов-таки, пропускання прийомів їжі, не ті білки у раціоні, брак вуглеводів та недосипання можуть заважати будувати та підтримувати м’язову масу.

І одна хитрість наостанок: слідкуючи за температурою вашого тіла, ви можете зрозуміти, наскільки ефективно працює ваш метаболізм. Поміряйте температуру вранці, щойно прокинетеся, а потім після кожного прийому їжі. 37 градусів за Цельсієм – саме те, що вам треба.

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Die 6 schädlichsten Lebensmittel für die Leber: Steigern Sie Ihr Gesundheitsbewusstsein

Die Leber ist ein äußerst wichtiges Organ, das dafür verantwortlich ist, den Körper von Giftstoffen zu reinigen und Galle zu produzieren, die für eine ordnungsgemäße Verdauung notwendig ist.
Подробнее »»

Top 6 Most Harmful Liver Foods: Raise Your Health Awareness

The liver is an extremely important organ responsible for cleansing the body of toxins and producing bile, which is necessary for proper digestion.
Подробнее »»

Топ-6 самых вредных продуктов для печени: повышайте сознание о вашем здоровье

Печень – чрезвычайно важный орган, ответственный за очищение организма от токсинов и выработку желчи, необходимой для правильного пищеварения.
Подробнее »»

Топ-6 найшкідливіших продуктів для печінки: підвищуйте свідомість про ваше здоров'я

Печінка - надзвичайно важливий орган, відповідальний за очищення організму від токсинів та вироблення жовчі, необхідної для правильного травлення.
Подробнее »»

Украинские источники молодости: тайна действенного напитка

В современном мире, где стресс, загрязненная среда и плохие привычки угрожают здоровью, многие ищут эффективные способы продления жизни и сохранения молодости.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua