26.05 - 22:17

Які характеристики повинен мати монітор для програміста


 

Специфіка роботи програміста вже не та, що 10–15 років тому. Кількість робочих інструментів невпинно зростає, працювати потрібно в команді, тому вкрай важлива ефективна колаборація з іншими спеціалістами та колегами.

Відповідно зростає кількість відкритих вікон, які мають постійно бути перед очима, що можливо тільки для моніторів із великим розміром діагоналі. Оптимальними вважаються 34-дюймові монітори зі співвідношенням сторін 21:9.

 

Тип матриці

Це друга за важливістю характеристика монітора для програмістів. Саме від неї залежить якість зображення, палітра відображуваних кольорів і, звісно, вартість.

Розглянемо, які типи матриць пропонує сучасний ринок:

1. TN. Один із найстаріших різновидів, з не дуже якісною передачею кольорів і відносно малим кутом огляду. Але час відгуку в них відмінний, менше за 1 мс, що робить їх досі привабливими.

2. VA з варіаціями (MVA, PVA) характеризується великими кутами огляду, непоганою якістю передачі кольорів та рекордною контрастністю. Найчастіше такий тип матриці зустрічається у вигнутих моніторах.

3. IPS має прекрасний показник передачі кольорів і максимальні кути огляду, але заради цих показників доведеться пожертвувати часом відгуку.

4. В OLED-матриці найкраща якість картинки. Такі монітори в Алло мають і відповідну вартість, проте вони того варті.

Програмістам найкраще підходять IPS-матриці з ідеальним співвідношенням ціни до якості. Швидкість відгуку тут не така важлива.

 

Порти та роз’єми

У будь-якому разі перевагу слід віддавати цифровим інтерфейсам:

1. HDMI — найбільш вживаний порт. Може передавати картинку високої якості (до 4К), але є обмеження за частотою (максимальна — 120 Гц, навіть з використанням кабелю 1.4).

2. DisplayPort. Вважається новим сучасним інтерфейсом, здатним підтримувати частоту 240 Гц за роздільної здатності 4К.

3. USB Type-C належить до роз’ємів універсального типу, здатних як передавати зображення (якості не більше ніж 4К), так і заряджати портативні гаджети.

4. DVI — застарілий інтерфейс із роздільною здатністю FullHD. Може зустрічатися і його аналоговий варіант — DVI-A. Хоча вони зовні схожі, але не сумісні. Максимальна роздільна здатність обох інтерфейсів 1920×1200 за частоти 60 Гц.

5. Найстаріший аналоговий інтерфейс VGA вже майже не зустрічається. Може працювати з зображеннями формату до 1280×1024 пікселів включно (залежить від відеокарти) на частотах до 75 Гц.

Для програмування підійде будь-який сучасний цифровий інтерфейс.

 

Інші характеристики

Вони впливають на рівень комфорту, не маючи прямого стосунку до конкретної спеціалізації:

• яскравість, може бути в діапазоні 200–1500 кандел/м2;

• кількість ступенів свободи підставки;

• наявність технології Flicker-free, яка зводить нанівець мерехтіння незалежно від яскравості монітора.

Як бачимо, для програміста важливим є в першу чергу розмір монітора. Купуючи такі моделі на сайті Алло.юа в Дніпрі, майте на увазі, що всі інші характеристики є другорядними.

 

Ключевые слова:
Читайте также:

Die 6 schädlichsten Lebensmittel für die Leber: Steigern Sie Ihr Gesundheitsbewusstsein

Die Leber ist ein äußerst wichtiges Organ, das dafür verantwortlich ist, den Körper von Giftstoffen zu reinigen und Galle zu produzieren, die für eine ordnungsgemäße Verdauung notwendig ist.
Подробнее »»

Top 6 Most Harmful Liver Foods: Raise Your Health Awareness

The liver is an extremely important organ responsible for cleansing the body of toxins and producing bile, which is necessary for proper digestion.
Подробнее »»

Топ-6 самых вредных продуктов для печени: повышайте сознание о вашем здоровье

Печень – чрезвычайно важный орган, ответственный за очищение организма от токсинов и выработку желчи, необходимой для правильного пищеварения.
Подробнее »»

Топ-6 найшкідливіших продуктів для печінки: підвищуйте свідомість про ваше здоров'я

Печінка - надзвичайно важливий орган, відповідальний за очищення організму від токсинів та вироблення жовчі, необхідної для правильного травлення.
Подробнее »»

Украинские источники молодости: тайна действенного напитка

В современном мире, где стресс, загрязненная среда и плохие привычки угрожают здоровью, многие ищут эффективные способы продления жизни и сохранения молодости.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua