24.01 - 17:17

Розсипний чай як вираження традиції


 

Класична чайна церемонія передбачає використання саме розсипного продукту, тобто висушеного цілісного листя. Тільки відносно недавно з'явилися різні види пакетованого та ароматизованого чаю. Однак, як і раніше, традиційним вважається звичайне чайне листя у поєднанні з бруньками, яке проходять різні ступені ферментації (залежно від сорту).

 

На що орієнтуватися при виборі

Насамперед слід звертати увагу на сорт. Існує безліч різновидів, що відрізняються смаковими особливостями. Чай розсипний підбирається в залежності від того, якому саме смаку ви надаєте перевагу. Наприклад, індійський Асам відрізняється інтенсивними смаковими та ароматичними властивостями. А ось китайський Лун Цзін – «легкий» зелений чай із ледь вловимим квітковим ароматом.

Чай ТМ "ЧАЙНІ ШЕДЕВРИ" зелений "Саусеп"Зовнішньо розсипний чай теж відрізняється. Класичні сорти мають чорний, червоний та коричневий кольори. У зелених різновидів можуть бути оливкові відтінки. Щодо аромату, то у чорних сортів він має виразні відтінки фруктів або меду. А ось у зелених може відчуватися запах трави та квітів.

Хороший продукт – цільнолистовий. Зазвичай він має вигляд скручених висушених листочків. У ньому не повинно бути ніяких сторонніх домішок типу гілочок, корінців та дрібного сміття. Допускається наявність нирок, які додають смаку вишуканості.

У плані користі найкращим варіантом вважається білий чай. Ступінь його обробки – мінімальний. Особливість його в тому, що виробляється він з нирок, з невеликим додаванням листя. Завдяки цьому формується особливо ніжний аромат. Також варто відзначити й зелений продукт, який дуже багатий на корисні компоненти:

• вітаміни;

• антиоксиданти;

• мікроелементи;

• мінерали.

 

Властивості чаю

Залежно від конкретного сорту можна відчути різний ефект від вживання. Слабоферментовані настої тонізують та освіжають, сильноферментовані – бадьорять та стимулюють. По-справжньому насолодитися напоєм можна лише тоді, коли він є натуральним. У ньому не повинно бути жодного із двох популярних штучних інгредієнтів.

1. Барвник.

2. Ароматизатор.

 

Чай ТМ "ЧАЙНІ ШЕДЕВРИ" на основі каркаде "КОРОЛІВСЬКИЙ ДЕСЕРТ"Наявність барвника можна перевірити тестовою заваркою у холодній воді. Якщо сировина неякісна, вода відразу ж пофарбується в коричнево-червоні відтінки. Хороший чай зазвичай продається у спеціалізованих магазинах, наприклад тут. Справжній чайний смак ніколи буває надто яскравим та інтенсивним, так само як і аромат. Тому якщо настій має надто стійкий та насичений аромат, швидше за все там присутні ароматизатори. Зазвичай вони додаються до пакетованого чаю, який коштує дешевше.

Традиційно найбільшими постачальниками є Індія та Китай. Але зараз досить популярними є продукти зі Шрі-Ланки, Кенії та навіть Тайваню. Кенійські варіанти славляться своєю міцністю, а в Тайвані виробляють дуже гарний улун.

Ключевые слова:
Читайте также:

Skuteczne sposoby na łagodzenie bólu pleców w domu

Ból pleców może być dla wielu osób trudnym przeżyciem, ale istnieją proste i skuteczne sposoby na złagodzenie dyskomfortu, które można zastosować w domu.
Подробнее »»

Эффективные методы облегчения боли в спине дома

Боль в спине может стать тяжелым испытанием для многих людей, но есть простые и эффективные способы облегчения дискомфорта, которые можно использовать дома.
Подробнее »»

Effective methods for relieving back pain at home

Back pain can be a difficult ordeal for many people, but there are simple and effective ways to ease the discomfort that you can use at home.
Подробнее »»

Mathematical function for diagnosis of brain diseases: New opportunities for scientific research

In a study conducted by famous scientists, a new mathematical function was developed and implemented, which allows diagnosing various brain diseases
Подробнее »»

Ефективні методи полегшення болю у спині вдома

Біль у спині може стати важким випробуванням для багатьох людей, але існують прості і ефективні способи полегшення дискомфорту, які можна використовувати вдома.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua