26.05 - 10:20

Лікар розповіла, що потрібно зробити в першу чергу для нормалізації тиску


 

У період мінливої ​​погоди проблеми з тиском часто загострюються, тому фахівці рекомендують не запасатися таблетками, а почати контролювати свою вагу і збалансовано харчуватися.

Про це повідомила лікар Вікторія Савицька.

Майже 90% людей із зайвою вагою стикаються з проблемою високого тиску, а це додаткові ризики для здоров’я. Важливо пам’ятати, що коли організм ослаблений і страждає від нестачі вітамінів або постійно піддається «ударам» через неправильний раціон і шкідливі звички, категорично протипоказані моно-дієти і будь-які інші, які пропонують приймати їжу менше встановленої норми. Намагайтеся худнути не за рахунок обмеження трапез, а за рахунок заміни шкідливих і жирних продуктів корисними.

«Для зміцнення судин дуже корисно щодня з’їдати жменьку волоських або кедрових горішків. А для очищення судин рекомендуються щодня з’їдати хоча б столову ложку меду, краще 2-3 (замість цукру), благотворно на тонус і очищення судин впливають також курага, лимони, грейпфрути, хурма, часник. До того ж такий «набір» продуктів прекрасно зміцнює імунітет і захистить вас від сезонних недуг», – каже лікар.

При схильності до стрибків тиску, в раціоні обов’язково має бути риба – бажано морська або океанічна, а також морепродукти (креветки, мідії, кальмари). При цьому, якщо ви ведете боротьбу із зайвою вагою, готувати ці продукти потрібно в духовці чи на пару, так як в смаженому вид риба вбирає в себе багато масла і канцерогенів, які утворюються в процесі смаження. Не варто також захоплюватися сушеною і солоною рибою, так як в ній величезна кількість солі, яка затримує рідину, що може спровокувати спазми судин. Кількість солі в раціоні взагалі потрібно чітко контролювати, не допускаючи «передозування». Уникайте також гострих і копчених продуктів – ковбас, баликів, сардельок, риби холодного копчення, фаст-фуду, і т.д.

Сирі овочі і фрукти – обов’язкові в щоденному меню. У них міститься багато корисних мікроелементів, вітамінів і клітковини, завдяки якій в організмі синтезуються фіброзні волокна, які зміцнюють судинні стінки.

Включайте в раціон більше продуктів, багатих вітаміном Е – горох, сочевицю, зелену цибулю, печінку, оливкову олію – ​​вони надають судинам еластичності. Обов’язковий і вітамін С (квашена капуста, цитрусові, ківі, селера, цибулю, петрушка, шипшина, солодкий червоний перець), так як він надає венам міцності і допомагає судинам самоочищатися.

medikforum.ru

Ключевые слова:
Читайте также:

Scientists discovered the best tea for brain health

Scientists from the University of Northumbria found that black tea can have a positive effect on brain health.
Подробнее »»

Лучший чай для здоровья мозга обнаружили ученые

Ученые из Университета Нортумбрии обнаружили, что черный чай может оказать положительное влияние на здоровье мозга.
Подробнее »»

Кращий чай для здоров'я мозку виявили вчені

Вчені з Університету Нортумбрії виявили, що чорний чай може мати позитивний вплив на здоров'я мозку.
Подробнее »»

Masło, twarożek, cytryna: domowe sposoby, które pomogą odmłodzić Twoją twarz

Naturalne produkty, takie jak masło, śmietana i cytryna, mogą być doskonałym sposobem na ochłodzenie twarzy, szczególnie latem lub w upalny dzień.
Подробнее »»

Сливочное масло, творог, лимон: домашние средства, которые помогут омолодить лицо

Натуральные продукты, такие как сливочное масло, сметана и лимон могут стать отличными средствами для охлаждения лица, особенно летом или в жаркий день.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua