|
|||||||||
|
|
||||||||
26.06 - 15:15
Омега-3 жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку небезпечної хвороби| Здоровье
Омега-3 жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку небезпечної хворобиВони містять речовини, необхідні для повноцінної роботи нервової системи Хвороба Альцгеймера є серйозним неврологічним захворюванням, яке вражає дедалі більше людей. При цьому омега-3 жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку хвороби. Такого висновку дійшли вчені з Науково-дослідного інституту жирних кислот (FARI) та різних центрів у США та Іспанії. Вони проаналізували дані про 1500 людей у віці 65 років і старше. І порівняли концентрацію однієї з основних омега-3 жирних кислот із ризиком розвитку хвороби Альцгеймера. Як виявилося, у респондентів з високою концентрацією докозагексаєнової кислоти (ДГК) ризик захворювання був на 49% нижчим, ніж в учасників з її низькою концентрацією. Це означає, що перші учасники експерименту не будуть піддані розладу протягом п’яти років. Більше ретельний аналіз показав інший взаємозв’язок. Захисна дія цієї кислоти була особливо помітна у людей з мутацією в гені аполіпопротеїну (APOE). Забезпечити правильну кількість омега-3 жирних кислот нескладно, вважають фахівці. Ці сполуки зустрічаються у великій кількості є у морській рибі. Це не перше дослідження, яке вказало на захисну дію омега-3 кислот проти хвороби. Ще 5 років тому аналогічні результати отримали науковці на чолі з Ернстом Шефером. Тоді стало відомо, що у людей з високим вмістом ДГК загальний ризик розвитку деменції був на 47% нижчим у порівнянні з тими, хто мав найнижчі концентрації.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Die häufigsten Fehler bei der Haarpflege von BrünettenVerwenden Sie keine aggressiven Mittel zum Färben. The most common hair care mistakes made by brunettesDo not use aggressive means for coloring Самые распространенные ошибки в уходе за волосами, которые совершают брюнеткиНе используйте агрессивные окрасочные средства Найпоширеніші помилки у догляді за волоссям, які роблять брюнеткиНе використовуйте агресивні засоби для фарбування Których potraw nie można odgrzewaćNiebezpieczne skutki niewłaściwego przetwarzania żywności mogą zagrozić naszemu zdrowiu, zwłaszcza jeśli chodzi o podgrzewanie niektórych produktów. |
|||||||||
|