26.06 - 15:15

Омега-3 жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку небезпечної хвороби


 

Омега-3 жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку небезпечної хвороби

Вони містять речовини, необхідні для повноцінної роботи нервової системи

Хвороба Альцгеймера є серйозним неврологічним захворюванням, яке вражає дедалі більше людей. При цьому омега-3 жирні кислоти можуть знизити ризик розвитку хвороби. Такого висновку дійшли вчені з Науково-дослідного інституту жирних кислот (FARI) та різних центрів у США та Іспанії.

Вони проаналізували дані про 1500 людей у віці 65 років і старше. І порівняли концентрацію однієї з основних омега-3 жирних кислот із ризиком розвитку хвороби Альцгеймера. Як виявилося, у респондентів з високою концентрацією докозагексаєнової кислоти (ДГК) ризик захворювання був на 49% нижчим, ніж в учасників з її низькою концентрацією. Це означає, що перші учасники експерименту не будуть піддані розладу протягом п’яти років.

Більше ретельний аналіз показав інший взаємозв’язок. Захисна дія цієї кислоти була особливо помітна у людей з мутацією в гені аполіпопротеїну (APOE).

Забезпечити правильну кількість омега-3 жирних кислот нескладно, вважають фахівці. Ці сполуки зустрічаються у великій кількості є у морській рибі.

Це не перше дослідження, яке вказало на захисну дію омега-3 кислот проти хвороби. Ще 5 років тому аналогічні результати отримали науковці на чолі з Ернстом Шефером. Тоді стало відомо, що у людей з високим вмістом ДГК загальний ризик розвитку деменції був на 47% нижчим у порівнянні з тими, хто мав найнижчі концентрації.
https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua