21.06 - 20:11

Медики назвали п’ять найкращих овочів для зниження холестерину


 

Медики назвали п’ять найкращих овочів для зниження холестерину

Холестерин може бути складною проблемою. З одного боку, ваше тіло потребує холестерину для багатьох різних функцій. З іншого боку, занадто багато його може бути небезпечним і збільшити шанси на серцеві захворювання чи ускладнення. Але що викликає високий рівень холестерину і що можна зробити, щоб упоратися з цим? Про це пише Eat This, Not That!

Медики назвали п’ять найкращих овочів для зниження холестерину

Дієтолог Триста Бест розповіла, що генетика відіграє велику роль у тому, як організм переробляє холестерин, і в ризик високого рівня холестерину. Тим не менш, є деякі дієтичні звички, які можуть збільшити або призвести до високого рівня холестерину.

Шпинат

Шпинат багатий вітамінами, мінералами та поживними речовинами, яких потребує ваш організм, особливо коли йдеться про здоров’я серця.

Клітковина може знизити рівень поганого холестерину, що циркулює по всьому тілу. Це пов’язано з тим, що клітковина і холестерин прилипатимуть один до одного, тим самим віддаляючись з організму природним шляхом і одночасно знижуючи рівень холестерину.

Спаржа

Спаржа — ще один овоч, багатий на корисні поживні речовини, тому спробуйте запекти її в духовці або підсмажити на грилі!

«Спаржа містить вітаміни, мінерали, клітковину та інші поживні речовини, які допомагають підтримувати здоров’я серця. Багата фолієвою кислотою спаржа також допомагає знизити рівень гомоцистеїну в організмі, що може знизити ризик серцевих захворювань за рахунок покращення кровообігу», – каже дієтолог Джанет Коулман.

Броколі

Броколі універсальна, смачна і сповнена корисних серця поживних речовин, що допомагають контролювати рівень холестерину.

«Броколі – ще один чудовий овоч для зниження рівня холестерину, тому що в ньому багато клітковини та вітаміну С. Броколі також містить бета-каротин, який допомагає запобігти окисленню холестерину ЛПНГ (поганого типу) у кровотоку», – каже Коулман.

Брюсельська капуста

Не всім подобається брюсельська капуста, але для тих, хто любить цей овоч, спробуйте додати більше здорового серця.

«Брюсельська капуста багата на антиоксиданти та протизапальні властивості, які допомагають захистити від серцевих захворювань. Вона також є відмінним джерелом вітаміну С, який допомагає підтримувати здоров’я кровоносних судин і цим знижує кров’яний тиск», – говорить Коулман.

Артишоки

Артишоки не такі поширені, як інші овочі, такі як броколі або шпинат, але вони сповнені вітамінів і мінералів, які можуть допомогти контролювати рівень холестерину.

«Артишоки багаті на клітковину, магній і антиоксиданти, такі як вітамін С і бета-каротин. Вони також містять вітамін К, який допомагає запобігти утворенню тромбів усередині артерій. Артишоки також можуть допомогти зменшити запалення у всьому тілі», – каже Коулман.
https://newsyou.info/

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua