15.06 - 09:21

Кава може захистити від пошкодження нирок


 

Кава може захистити від пошкодження нирок

«Щоденне вживання кави може знизити ризик гострого пошкодження нирок», — заявили автори нового розслідування, вчені Університету Джонса Хопкінса.

Висновки наукових фахівців опублікував журнал Kidney International Reports, на їхню користь свідчать дані перевірки здоров’я понад 14 000 людей віком (в середньому) 54 роки. Спостереження за ними загалом тривали 24 роки.

Вчені аналізували, як співвідносяться кількість кави, що випивають люди, та показники їхнього ниркового здоров’я. Дослідники констатували в результаті, що існує обернено пропорційна кореляція. Більш високий рівень споживання кави пов’язаний з нижчим ризиком пошкодження нирок.

Зокрема, любителі кави краще захищені від розвитку такого порушення, як ГПН – гостре пошкодження нирок. ГПН характеризується раптовим розвитком ниркової недостатності або несподівано агресивним процесом ушкодження парного органу, що відбувається за кілька годин або днів. Нове дослідження показало, що ймовірність гострого пошкодження нирок знижувалася на 15% для учасників, які вживали будь-яку кількість кави, у порівнянні з тими, хто її не пив. Для людей, які випивали 2-3 чашки кави щодня, аналогічний ризик знижувався на 22-23%.

Пояснюючи оздоровчу дію кави на нирки, дослідники уточнили: «Біологічно активні сполуки кави або кофеїн покращують оксигенацію нирок за рахунок ослаблення споживання кисню нирками при збереженні швидкості клубочкової фільтрації, так і ниркового плазмотоку».
https://newsyou.info/

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua