14.06 - 13:22

Дослідження розкрило секрети загадкового типу діабету


 

Дослідження розкрило секрети загадкового типу діабету

У першому комплексному дослідженні людей із цим маловивченим видом діабету вчені показали, що він значно відрізняється за метаболізмом від діабету першого та другого типу і має розглядатися як окремий тип. Їхні висновки були опубліковані в журналі Diabetes Care

Дослідження розкрило секрети загадкового типу діабету

Таємнича форма діабету, відома як діабет, пов’язаний з недоїданням, вражає десятки мільйонів людей у ​​країнах Азії та Африки на південь від Сахари. Його жертви — переважно худі підлітки та молоді дорослі — рідко живуть більше року після постановки діагнозу. Їх молодий вік і худорлявість дозволяють припустити діабет 1 типу, але ін’єкції інсуліну зазвичай не допомагають і можуть призвести до смерті від низького рівня цукру в крові. Також не схоже, що у пацієнтів діабет 2 типу, який зазвичай пов’язаний із ожирінням.

Дослідження проводилося у Християнському медичному коледжі у Веллорі, Індія. Використовуючи найсучасніші методи оцінки секреції та дії інсуліну, дослідники провели поглиблену оцінку обміну речовин у 20 чоловіків віком від 19 до 45 років, які були визначені як особи, здатні захворіти на діабет, пов’язаний з недоїданням.

Раніше результати припускали, що діабет, пов’язаний з недоїданням, виникає через резистентність до інсуліну. «Але виявилося», — говорить один із авторів дослідження, — «що у людей з діабетом, пов’язаним з недоїданням, є дуже глибокий дефект секреції інсуліну, який раніше не визнавався. Це нове відкриття повністю змінює наше уявлення про це захворювання та про те, як його слід лікувати”.

Хорошою новиною, за словами лікарів, є те, що останнім часом з’явилося багато нових препаратів для лікування діабету другого типу, деякі з яких посилюють секрецію інсуліну підшлунковою залозою, що підвищує можливість пошуку безпечних та ефективних способів лікування цього захворювання.
https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua