14.06 - 11:30

Щоденна чашка чаю знижує ризик інсульту та серцевих хвороб


 

Щоденна чашка чаю знижує ризик інсульту та серцевих хвороб

Вчені вважають, що чай є тим напоєм, який люди можуть легко додавати у свій щоденний раціон, роблячи його кориснішим, а також роблячи життя здоровішим і довгим.

До складу чорного та зеленого чаю входять сполуки флавоноїди – вони зміцнюють імунну систему, допомагаючи організму ефективніше боротися з бактеріальною або вірусною інфекцією. З’являється все більше дослідницьких даних, які демонструють, що чай може покращити здоров’я людини у багатьох відношеннях.

У короткостроковій перспективі чашка помірно гарячого чаю може послабити дію стресу, допомагає з концентрацією, зменшує втому. У свою чергу, окремий австралійський огляд показав, що люди, які випивають від однієї до п’яти чашок чаю на день, менш схильні до ризику недоумства.

Дослідження показують, що «щоденна чашка чаю може знизити ризик інсульту чи серцевих захворювань на 4 відсотки, а ризик смерті молодим – на 1,5 відсотка».

Крім того, імовірно, флавоноїди чаю можуть допомогти знизити ризик деяких видів раку, наприклад, колоректального. У той самий час сам чай – якщо він випивається занадто гірким, – здатний стати провокуючим чинником, сприяючи розвитку раку стравоходу. Напій слід вживати лише теплим.

Також у чай не слід класти цукор, якісь підсолоджувачі. Можна додавати трохи лимонного соку, ягоди, шипшини, м’яти, ромашки.
https://newsyou.info/

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua