|
|||||||||
|
|
||||||||
11.06 - 15:16
Все про вітамін С: навіщо він потрібен, і в яких продуктах його шукати| Здоровье
Все про вітамін С: навіщо він потрібен, і в яких продуктах його шукатиПро користь вітаміну С знають навіть діти. На жаль, на практиці ми застосовуємо ці знання, лише купуючи апельсини при застуді. Тим часом, лікарі всього світу закликають збагачувати свій щоденний раціон продуктами, що містять цей необхідний людському організму вітамін. Користь вітаміну СЗа словами експерта у сфері здорового харчування, вітамін С відіграє вирішальну роль у підтримці здоров’я наших тканин та кісток, а також захисті клітин та кровоносних судин від пошкоджень. Через потужні антиоксидантні властивості вітамін С може сприяти регенерації клітин, підтримувати імунну систему і допомагати організму засвоювати залізо. Також він знижує ризик серцевих захворювань та порушень пам’яті, забезпечує захист від офтальмологічних захворювань, таких як дегенерація жовтої плями. Денна норма вітаміну СВарто зазначити, що отримати передозування вітаміну С природним шляхом, тобто через їжу, дуже складно. Це можливо швидше за допомогою штучних добавок – вітамінів та бадів. Для людей віком 19 років і старше добова доза становить 90 мг для чоловіків і 75 мг для жінок. Курці потребують додаткової кількості вітаміну С: +35 мг до денної норми. Вагітним жінкам необхідно 85 мг, а годуючим – 120 мг вітаміну С. Продукти, багаті на вітамін СДля набору денної норми лікар рекомендує вживати продукти, що містять не тільки сам вітамін С, а й флавоноїди та біофлавоноїди (потужні антиоксиданти, що містяться у фруктах та овочах), які взаємодіють з вітаміном С. Серед них: Болгарський перець. У склянці нарізаного червоного солодкого перцю міститься 191 мг вітаміну С. Червоний та зелений перець чилі. Один червоний перець чилі містить 64,8 мг вітаміну С. Темно-зелені листяні овочі. До них відносяться крес-салат, капуста, зелень гірчиці, брюссельська капуста, цвітна капуста та броколі. Одна чашка нарізаної броколі містить 81,2 мг вітаміну С. Картопля. Одна картоплина середнього розміру містить 177 мг вітаміну С. Гуава. Один плід із рожевою м’якоттю містить 125 мг вітаміну С. Полуниця. Ягоди повні антиоксидантів, а одна чашка нарізаної полуниці містить 97,6 мг вітаміну С. Папайя. Чашка нарізаної м’якоті кубиками цього плоду помаранчевого кольору дає 88,3 мг вітаміну C. Апельсини. Майже синонім вітаміну С. Один цілий апельсин містить 82,7 мг вітаміну С. Ківі. Маленький, але сильний: один плід містить 64 мг вітаміну С. Ожина. В одній чашці ожини 30 мг вітаміну С. Лимони та лайми. У лимоні міститься 34,4 мг, а в маленькому лаймі — 19,5 мг вітаміну С. Малоймовірно, що ви з’їсте їх повністю, але велика частина корисного компонента міститься в соку.
Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Useful foods for the nervous system: nutritionist's adviceThe nervous system is one of the most important systems of the body, which requires special attention and care. Полезные продукты для нервной системы: советы диетологаНервная система — одна из важнейших систем организма, требующая особого внимания и ухода. Корисні продукти для нервової системи: поради дієтологаНервова система — одна з найважливіших систем організму, яка потребує особливої уваги та догляду. Sposoby na przezwyciężenie emocjonalnego objadania się: przegląd skutecznych metodObjadanie się emocjonalne to problem, z którym boryka się wiele osób w dzisiejszym świecie. Möglichkeiten zur Überwindung emotionaler Überernährung: eine Übersicht über wirksame MethodenEmotionales Überessen ist ein Problem, mit dem viele Menschen in der heutigen Welt konfrontiert sind. |
|||||||||
|