26.05 - 17:05

Що буде з організмом, якщо їсти банани щодня


 

Якщо для наших дідусів та бабусь банани колись були екзотикою, то зараз цим фруктом нікого не здивуєш. Більшість із нас вживають у їжу цю ягоду (так-так, з ботанічного погляду банан — саме ягода) якщо не в щоденному, то точно в щотижневому режимі. Далі пояснюємо, чому вони є важливою складовою раціону людини.

Харчова цінність та калорійність бананів

КБЖУ бананів (на 100 гр продукту):
Жири – 0,33 г;
Білки – 1,09 г;
Вуглеводи – 22,84 г;
Скільки калорій у банані

Підпішіться на наc в Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.
89 ккал на 100 гр.

Корисні та лікувальні властивості банана
На користь щоденного вживання бананів говорить багатий набір важливих для організму речовин, які містяться в них:

вітамін В6 – 41% від необхідної денної норми;
вітамін С – 33%;
марганець – 30%;
калій – 23%;
магній – 15%;
фолат (вітамін В9, його синтетичною формою є фолієва кислота) – 11%;
рибофлавін (вітамін В2) – 10%.
Крім того, банани мають цілу низку корисних властивостей:

Калій, що міститься в бананах, запускає вивільнення інсуліну для контролю цукру в крові і підтримує оптимальний тиск.
Той самий калій є важливим елементом при профілактиці серцево-судинних захворювань, знижує ризик смерті від ішемічної хвороби серця, допомагає підтримувати оптимальний кров’яний тиск.
Банани замінюють в організмі життєво важливі електроліти, більшість яких втрачається під час розладу шлунково-кишкового тракту. А клітковина, що міститься в бананах, також сприяє збалансованій роботі кишечника.
Також у бананах міститься амінокислота триптофан – в організмі людини вона перетворюється на серотонін, так званий «гормон щастя». Тому їсти банани варто ще й заради гарного настрою.
Користь бананів для спортсменів
Спортсмен з бананом у руці – звична картинка для будь-якої зали чи стадіону. Чим це можна пояснити? Для відповіді на таке запитання достатньо трьох аргументів:

1-2 банани на день заряджають організм необхідною енергією;
банани поповнюють запаси вуглеводів, тим самим дозволяючи збільшити тривалість тренування;
калій захищає м’язи від судом.
Протипоказання до вживання бананів

1. Банани виводять рідину з організму та сприяють згущенню крові, тому вони протипоказані людям, які мають проблеми з тромбами або судинами.

2. Також банани знижують кровоносні потоки до окремих органів або частин тіла – це може викликати проблеми у осіб з варикозним розширенням вен та у чоловіків із проблемами ерекції.

3. Банани можуть спричинити здуття живота, тому їх не рекомендують вживати людям із синдромом подразненого кишечника.

4. Не варто налягати на банани і тим, хто страждає від підвищеної маси тіла – плоди надто калорійні, тому їсти їх варто щонайменше, погодивши необхідну дозу з дієтологом.

Як вибирати та зберігати банани
Вибираючи банан, згадайте кілька важливих порад: плід повинен бути щільним, на ньому не повинно бути пошкоджень або темних плям, у жовтих бананів хвостик повинен бути зеленим, а не темним.

Якщо ви купили недозрілі банани, протягом декількох днів їх слід зберігати в темному місці, при кімнатній температурі. Тоді плоди зрештою стануть солодкими.

Ідеальна температура для зберігання стиглих бананів +15 ° С, але підійде і кімнатна. Головне – не припускатися поширеної помилки і не прибирати плоди в холодильник, там вони швидко почорніють.
 
Скільки бананів можна з’їсти за день
Здавалося б, які обмеження можуть бути при вживанні такого корисного та поживного продукту? Але вони є. Здоровій людині середньої статури не рекомендується вживати більше 2-3 бананів на день – цього буде достатньо, щоб заповнити норму калію, підвищити працездатність і покращити настрій.

Банани довго перетравлюються, тому, крім дотримання норми їх добового, потрібно дотримуватися ще одного правила: ретельно пережовуйте продукт, незважаючи на те, що він легко проковтується невеликими шматочками. Це допоможе уникнути тяжкості у шлунку.

https://newsyou.info/

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua