07.04 - 21:27

Штучні підсолоджувачі не є безпечним замінником цукру, — вчені


 

Штучні підсолоджувачі не є безпечним замінником цукру, — вчені

Штучні підсолоджувачі зменшують вміст доданого цукру та відповідні калорії, зберігаючи солодкий смак. Дослідження, опубліковане в медичному журналі PLOS Medicine, свідчить про те, що деякі штучні підсолоджувачі пов’язані з підвищеним ризиком раку.Щоб оцінити потенційну канцерогенність штучних підсолоджувачів, дослідники проаналізували дані 102 865 дорослих французів, які брали участь у дослідженні NutriNet-Santé. Дослідження NutriNet-Santé – це поточна веб-когорта, створена у 2009 році дослідницькою групою з епідеміології харчування (EREN).

Учасники добровільно записуються та самостійно звітують про історію хвороби, соціально-демографічні дані, дані про дієту, спосіб життя та стан здоров’я. Дослідники зібрали дані про споживання штучних підсолоджувачів з 24-годинних харчових записів. Зібравши інформацію про діагностику раку під час подальшого спостереження, дослідники провели статистичний аналіз, щоб дослідити зв’язок між споживанням штучних підсолоджувачів і ризиком раку.
Дослідники виявили, що учасники, які споживали більшу кількість штучних підсолоджувачів, зокрема аспартаму та ацесульфаму-К, мали більший ризик розвитку раку в порівнянні з тими, хто не вживав підсолоджувачі. Вищий ризик спостерігався для раку молочної залози та раку, пов’язаного з ожирінням.

https://newsyou.info/

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua