05.04 - 08:17

Що буде, якщо їсти вівсянку щодня


 

Що буде, якщо їсти вівсянку щодня

Для одних вівсяна каша – це улюблений варіант сніданку, для інших – найненависніший у світі продукт. Нехай вона не всім до смаку, користь вівсянки заперечувати не можна. Крупа відрізняється високим вмістом повільних вуглеводів та клітковини, що робить її ідеальним варіантом для сніданку: енергія та почуття ситості не вичерпаються як мінімум півдня, позбавивши вас необхідності перекушувати. Крім того, у вівсяній крупі досить високий вміст білка, вітамінів і мінералів (таких як марганець, магній, цинк і кілька вітамінів групи В). Ці елементи як насичують організм усім необхідним, а й сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань.

Основні переваги

Допомагає контролювати рівень цукру

Підвищена глюкоза – проблема більшості сучасних людей, яка надалі може спровокувати розвиток різних хронічних захворювань. Овес – відмінне джерело розчинної клітковини та стійкого крохмалю. Ці речовини повільно засвоюються, що допомагає запобігти різким стрибкам цукру.

Покращує роботу ШКТ

Овес багатий клітковиною та пребіотиками, які благотворно позначаються на стані шлунково-кишкового тракту. Вони підтримують здоровий мікробіом, що забезпечує правильну роботу ШКТ та профілактику різних захворювань.

Підтримує здоров’я серця

При регулярному вживанні цілісний овес здатний знижувати рівень «поганого» холестерину, запобігати закупорці судин і покращувати кровотік. Крім того, активні речовини у складі крупи зміцнюють серцевий м’яз та сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань.

Сприяє зниженню ваги

Насамперед, зниженню ваги сприяє дефіцит калорій, а вівсянка полегшує процес його створення. Багата клітковиною та повільними вуглеводами вівсяна крупа надовго втамовує почуття голоду, що дозволяє не перекушувати і не переїдати. Тарілка вівсянки на сніданок забезпечить енергією на півдня, що убереже вас від споживання зайвих калорій.

Яка вівсянка найкорисніша

Як і будь-яке зерно, найбільше корисних властивостей вівсянка зберігає при мінімальній обробці. На першому за корисністю місці подрібнений овес. Це менш популярний, але куди більш здоровий різновид вівсяної крупи. Для обробки цілісних злаків використовують тонко заточені сталеві леза, які дозволяють подрібнити зерна, не пошкоджуючи найкорисніших його частин – висівок і проростків. Таку крупу називають подрібненою або шотландський (вперше цей метод обробки застосували саме там) овес. За смаком вона не дуже відрізняється від звичних нам вівсяних пластівців, хіба що на приготування потрібно вдвічі більше часу.

Звичайні вівсяні пластівці теж не найгірший варіант: Їх легше знайти в магазинах і простіше приготувати. Головне – забудьте про вівсянку швидкого приготування. Щоб каша стала готова до вживання після двох хвилин заварювання в окропі, овес піддається багатоступінчастій обробці, втрачаючи у процесі майже всі корисні властивості. Крім того, у «швидкій» вівсянці завжди багато доданого цукру, барвників та консервантів. Після такого сніданку ви захочете їсти вже буквально за годину, що значно підвищить ризик переїдання та набору ваги.

https://newsyou.info/

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua