27.03 - 16:38

Лікарка назвала доступний десерт, який допомагає тримати тиск під контролем


 

Лікарка назвала доступний десерт, який допомагає тримати тиск під контролем

Якісний продукт швидко вгамовує апетит, стимулює вироблення гормонів радості.

Шоколад давно став одним з найулюбленіших ласощів для жителів Землі. Його люблять дорослі та діти, а лікарі рекомендують навіть їсти шоколад у похмурі дні або коли немає настрою. Відомо також, що якісний продукт швидко вгамовує апетит, стимулює вироблення гормонів радості – ендорфінів, дарує енергію та сприяє активізації розумової діяльності.

Для любителів цукерок або солодких плиток є безліч різновидів шоколаду – білий, молочний, гіркий та ін. Усі вони однаково корисні та смачні.

Смачна заміна ліками

Ще сто років тому лікарі запевняли, що шоколад здатний вилікувати від деяких хвороб: наприклад, мігрені. Сьогодні стверджувати це без тіні сумнівів навряд чи хтось буде.

А ось у тому, що якісний гіркий шоколад здатний знижувати артеріальний тиск, сучасні медики не сумніваються.

За словами Ганни Морозової, лікаря-кардіолога, всього кілька шматочків продукту на день допоможе тримати рівень тиску в нормі.

– Темний шоколад сприяє розширенню кровоносних судин та знижує, таким чином, тиск. У деяких випадках якісний продукт може замінити традиційні ліки. Наприклад, якщо нездужання трапилося поза домом, – стверджує експерт.

Нещодавно американські вчені провели серію досліджень, в ході яких з’ясувалося, що какао, багате на флавоноїди, помітно покращило кілька показників здоров’я серця в короткостроковій перспективі. Зокрема, через високий рівень вмісту цих речовин темний шоколад та сприяє розширенню судин. У результаті кров тече ними вільно і без проблем.

Щоб зафіксувати результат та тримати найважливіший показник здоров’я в нормі, можна їсти шоколад щодня, але потроху (2-3 шматочки), радить фахівець. При перевищенні дозування може бути інший ефект — зайва вага.
https://newsyou.info/

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua