01.12 - 22:31

Як і для чого проводиться УЗД колінного суглоба?


 

Ультразвукове дослідження – це процедура, яка дозволяє отримати зображення багатьох структур нашого тіла за допомогою ультрачастотних хвиль. Можна зрозуміти клінічну картину у зв'язку з різними патологіями, які впливають на коліно. Це можуть бути проблеми зі зв’язками та сухожиллями, м’язами, м’якими тканинами та суглобовим хрящем. Якщо є потреба, можна недорого зробити в Urosvit УЗД колінного суглоба. Це корисно навіть із профілактичною метою.

Як проводиться діагностика?

Для проведення ультразвукового дослідження колін пацієнта поміщають на стіл в положенні лежачи з добре відкритими обома колінами. Це неінвазивний метод діагностики. Зробіть потрібне УЗД у клініці Urosvit – це вигідно та зручно.

Для дослідження всіх структур суглоба він використовує ультразвук. Переважно застосовуються високочастотні лінійні перетворювачі (7,5-12 МГц). Випромінювані ультразвуки по-різному відображаються залежно від складу самої тканини.

При УЗД добре виявляються:

• пучки м’язів і фібрилярна структура сухожиль, які виглядають у вигляді білуватих «стрічок»;

• будь-які ураження цих волокон, які, з іншого боку, мають темний колір;

• рідкі скупчення, будь то кісти або кров, які виглядають чорними.

Однак це дослідження не дозволяє аналізувати структури кістки. Вони краще підсвічуються рентгеном або КТ на підставі клінічних ознак. Діагностика колінного суглоба в середньому займає близько 15 хвилин. Терміни можуть змінюватися. Це залежить від патології, що підлягає обстеженню.

Чому варто робити УЗД колінного суглоба?

За допомогою УЗД можна проаналізувати найпоширеніші захворювання цього суглоба, які вражають зв’язки, сухожилля, м’язи, хрящі та синовіальний простір. На УЗД коліна легше ідентифікувати колатеральні зв’язки, ніж хрестоподібні, оскільки перші знаходяться в більш поверхневому положенні, ніж другі.

УЗД колінного суглоба дозволяє аналізувати також синовіальні ураження, такі як:

• синовіальні скупчення, навіть розміром у кілька міліметрів;

• надколінний або підколінний бурсит, фрикційний бурсит (при УЗД виявляються у вигляді веретеноподібного розширення з нерівномірно потовщеною синовіальною оболонкою);

• хронічний бурсит, який демонструє вогнищеве та гіпоехогенне потовщення м’яких тканин без накопичення рідини.

Що стосується суглобового хряща, то за допомогою ультразвуку можна визначити ступінь ураження колінного суглоба у хворих на остеоартроз. Це не тільки швидко поставити діагноз, а й контролювати його. Ураження проявляється як витончення чи навіть зникнення суглобового хряща. Нарешті, УЗД колінного суглоба дозволяє виділити кістозні ураження чи тверді утворення. Однак із цієї процедури неможливо зрозуміти, чи є це злоякісним ураженням.

Виходячи з типу травми та локалізації болю, експерт «Уросвіт» може діагностувати будь-які пошкодження м’язів або сухожиль у коліні – звертайтеся.

 

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua