|
|||||||||
|
|
||||||||
22.03 - 11:01
10 кроків до здорового серця| Здоровье
Серцево-судинні захворювання продовжують займати усі можливі ТОПи причин чоловічої та жіночої смертності у всьому світі. Тож чи не час ознайомитися із факторами ризику серцево-судинних захворювань, раз і назавжди викресливши їх із свого довгого і здорового життя? Це не складно! Крок 1. Існує величезна кількість продуктів, які ваше серце просто обожнює. Наприклад, овочі та фрукти. Краще, овочі. А от від фаст-фуду, продуктів швидкого харчування, солодких газованих напоїв, нездорових жирів та червоного м'яса краще відмовитися. Крок 2. Час покінчити із малорухомим способом життя. Ваше серце це оцінить і працюватиме ще довше. Йому потрібно не так вже й багато – 30 хвилин помірних фізичних навантажень 5 разів на тиждень. Фітнес, плавання, біг, стрибки зі скакалкою чи хоча б звичайна пішохідна прогулянка. Невже вам це не під силу? Крок 3. Наступний крок – зменшення споживання солі. Якщо ви любитель посолити і досолити їжу, перші страви з мінімальною її кількістю можуть здатися вам пісними і не смачними. Але мине кілька днів і ваші смакові рецептори відновлять свою нормальну роботу, а ви будете щиро здивовані, що раніше вживали настільки солоні страви. І поки ви насолоджуватиметесь справжніми відтінками смаку звичних продуктів, ваше серце тихенько радітиме. Крок 4. Час перейти до складного. Йтиметься про куріння. Не курите? Чудово! Сміливо переходьте до наступного пункту. А затятих курців просимо залишитись. Навіть одна цигарка в день болюче б’є по здоров’ю серця та судин. Зате як тільки ви позбудетеся цієї згубної звички, серце відчує довгоочікуване полегшення, а всього через рік на 50% знизиться ризик розвитку інфаркту міокарда і на 30% – інсульту. Крок 5. Зайва вага – тягар, який ваше серце відчуває особливо гостро. Підтримання здорової маси тіла – прависльний шлях до зменшення ризику виникнення діабету, серцевої недостатності, серцевих нападів та інших проблем, пов'язаних з ожирінням. Крок 6. Ще одним фактором розвитку серцевих захворювань є рівень холестерину. Багато людей роками не знають про проблеми із холестерином, адже добре виглядають і почуваються. Але з часом серце здається. Аби цього не сталося, спробуйте уникати жирної смаженої їжі, а також насичених і трансжирів. Ви не уявляєте, наскільки це полегшить роботу серця. Крок 7. Гіпертензія (високий артеріальний тиск) є серйозним ризиком розвитку інсульту, серцевої недостатності та серцевого нападу. На щастя, нині є безліч ефективних методів лікування гіпертензії, котрі, зокрема, включають в себе зміни у способі життя – обмежене вживання солі та регулярні фізичні навантаження. Крок 8. Підвищений рівень цукру в крові з часом може призвести до діабету, що є сильним фактором ризику серцевих захворювань. Пам’ятайте, ваше серце не у захваті від швидких вуглеводів, зокрема від печива та солодощів. Крок 9. Зовсім уникати стресів не вдасться, а от обмежити їх вплив – цілком реально. Прогулянка, йога, медитація, або просто відпочинок у тиші протягом 10 хвилин щодня – найулюбленіші заняття вашого серця. Крок 10. На жаль, збалансоване харчування і активний спосіб життя не завжди здатні повністю захистити від проблем зі здоров’ям. Тож чи не краще перестрахуватися і щороку проходити комплексне медичне обстеження? По-перше, це дозволить виявити існуючі хвороби (а вчасно поставлений діагноз – це половина лікування). А по-друге, таким чином ви зможете запобігти виникненню безлічі захворювань, вчасно вживши необхідних заходів. Наскільки вдячним буде ваше серце, виявиться згодом – приблизно на 100-му році життя. zhyvyaktyvno.org Ключевые слова:
|
|||||||||
Читайте также:
Których potraw nie można odgrzewaćNiebezpieczne skutki niewłaściwego przetwarzania żywności mogą zagrozić naszemu zdrowiu, zwłaszcza jeśli chodzi o podgrzewanie niektórych produktów. Welche Lebensmittel können nicht aufgewärmt werdenGefährliche Folgen einer unsachgemäßen Lebensmittelverarbeitung können unsere Gesundheit gefährden, insbesondere wenn es um das Erhitzen bestimmter Produkte geht. Which foods cannot be reheatedDangerous consequences of improper food processing can threaten our health, especially when it comes to heating certain products. Какие продукты нельзя повторно разогреватьОпасные последствия неправильной обработки пищи могут угрожать нашему здоровью, особенно когда речь идет о нагреве определенных продуктов. Які продукти не можна повторно розігріватиНебезпечні наслідки від неправильної обробки їжі можуть загрожувати нашому здоров'ю, особливо коли мова йде про нагрівання певних продуктів. |
|||||||||
|