28.02 - 22:37

Правила для здоров'я очей дитини


 

Батьки, не дайте своїй дитині зіпсувати зір!
Щоб зменшити шкідливий вплив комп'ютера на дитину, потрібно:

- Відмовитися від використання старих моніторів кінескопного типу - вони дуже погано впливають на зір. Найкраще - рідкокристалічний екран. Чим більший розмір екрана, тим більше рухів роблять очі.

- Раз в 30 хвилин давати очам відпочити. І не тільки очам, а й іншим м'язам: встати, розім'ятися, потягнутися. Зробити гімнастику, в тому числі і для очей.

- Правильно організувати робоче місце: відрегулювати висоту стільця, відстань від очей до монітора (оптимально - 50-60 см). Висота столу (або спеціальної полички для клавіатури) повинна бути такою, щоб руки природно лежали на клавіатурі, не тягнулися до неї наверх і не висіли в повітрі без опори. Не можна дивитися на монітор від низу до верху, тільки злегка зверху вниз. Не можна, щоб на моніторі були відблиски від вікна або лампи ззаду.

- Якщо дитині призначені окуляри для читання, їх потрібно надягати при роботі з комп'ютером.

Для профілактики короткозорості при читанні, основних правил три: тримати книгу на відстані 30 см від очей, не читати при поганому освітленні і в рухомому транспорті - тобто не створювати для очей зайве навантаження.

nashamama.com

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua