09.07 - 10:31

Коли варто вперше вести дівчинку на прийом до гінеколога


 

Важливі поради щодо інтимного здоров'я, яких варто дотримуватись батькам дівчинки


 
Найперший гінекологічний огляд дівчинки проводить неонатолог (педіатр) в пологовому будинку, оглядаючи зовнішні статеві органи практично відразу ж після народження дитини. І цього огляду досить для того, щоб наступний візит здорової дівчинки до гінеколога був не раніше настання першої менструації, тобто через 13-15 років.

У минулому в більшості країн світу огляд гінеколога не рекомендував до початку статевого життя або 18 років за відсутності скарг. Таких рекомендацій дотримується більшість лікарів досі. Американський Коледж акушерів і гінекологів (ACOG), як і професійні товариства акушерів-гінекологів інших країн, рекомендує перший візит до гінеколога в 13-15 років. У більшості випадків такий візит завершиться звичайним розпитуванням без гінекологічного огляду.

А хто ж тоді оглядає дівчаток до цього віку? Найчастіше потреби "лізти в труси" і оглядати зовнішні статеві органи дівчаток без строгих показань немає. Якщо з'являються скарги, якщо виникає якесь захворювання, що зачіпає роботу органів малого таза, якщо є підозра на сексуальне насильство, тоді першим огляд проводить сімейний лікар або педіатр. На сайті Наша мама ви знайдете завжди цікаві та корисні новини для матусь та дітей.

Джерело: uaua.info

Ключевые слова:
bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua