27.06 - 07:50

Люди з високим IQ менше хворіють - вчені


 

Вчені Гарвардського університету, проаналізувавши дані 30 років досліджень, прийшли до несподіваного висновку — чим вище у людини коефіцієнт інтелектуального розвитку (IQ), тим менше вона схильна до хвороб у дорослому віці.

Результати дослідження були опубліковані в Journal of Epidemiology and Community Health. Вчені вивчали розвиток 633 дітей у віці 7 років, які проживають в місті Провіденсі (Род-Айленд). Через 30 років ті ж люди знову пройшли дослідження. З'ясувалося, що ті, хто ще в дитинстві відзначався гострим розумом, дорослими стали більш здоровими, ніж їх менш кмітливі однолітки.

Найпоширеніші захворювання, до яких схильні не дуже розумні люди — цукровий діабет, астма, рак, серцево-судинні проблеми, артрит та інсульт.

Дослідники провели серію дослідів, нейтралізувавши такі показники як маленька вага при народженні, що, як відомо, негативно впливає на розумовий розвиток, а також причини соціально-економічного характеру, однак висновки залишилися колишніми.

Такі результати, на думку вчених, можна пояснити тим, що люди більш інтелектуально розвинені ведуть більш здоровий спосіб життя, менше піддають своє здоров'я ризику і користуються послугами системи охорони здоров'я.

Доктор Синтія Маккой з університету Глазго прокоментувала результати дослідження наступним чином: «Досить логічно, що більш розумні діти будуть займати високооплачувані посади, що дозволить їм мати добре медичне страхування. З його допомогою люди зможуть стежити за своїм здоров'ям більш пильно і виявляти хвороби на ранніх стадіях. Крім цього, непрацюючі люди схильні до стресів на цьому грунті, що також призводить до негативних звичок — паління, вживання наркотиків і споживання жирної їжі».


 НВ STYLE

Ключевые слова:
Читайте также:

Wirksame Methoden zur Verwendung ätherischer Öle zur Bekämpfung von Akne im Gesicht

Pickel im Gesicht können ein eher unangenehmes Phänomen sein, das das Aussehen und das Wohlbefinden einer Person erheblich beeinträchtigt.
Подробнее »»

Effective methods of using essential oils to fight acne on the face

Pimples on the face can be a rather unpleasant phenomenon that significantly affects a person's appearance and well-being.
Подробнее »»

Эффективные методы использования эфирных масел для борьбы с прыщами на лице

Прыщи на лице могут быть довольно неприятным явлением, что оказывает существенное влияние на внешний вид и самочувствие человека.
Подробнее »»

Ефективні методи використання ефірних олій для боротьби з прищами на обличчі

Прищі на обличчі можуть бути досить неприємним явищем, що суттєво впливає на зовнішній вигляд та самопочуття людини.
Подробнее »»

Сухие губы: эффективные методы лечения в домашних условиях

Воздух зимнего сезона часто взрывается отражающейся на нашей коже сухости, в частности на нежной коже губ.
Подробнее »»

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

При использовании информации в печатном или электронном виде ссылка на www.neboley.com.ua обязательна.
Интернет–издание не несет ответственность за достоверность информации, размещенной в разделах народной медицины. Предупреждаем, прежде чем воспользоваться рецептами нетрадиционной медицины обязательно посоветуйтесь с врачом.
За содержание рекламы ответственность несет рекламодатель.

Электронная почта портала: info@neboley.com.ua